Ședința Comitetului Executiv al PSD, care a început astăzi la ora 11:00, s-a încheiat de câteva minute. Până acum, Şerban Nicolae este singurul care și-a exprimat, în mod explicit, intenția de a-i reprezenta pe social-democrați la alegerile prezidențiale.

O altă decizie importantă, care a fost luată în cadrul CEx al PSD, este legătă de faptul că alegerea președintelui, președintelui executiv și a secretarului general se va face la Congresul de pe 29 iunie. Astfel, liderii au respins propunerea lui Paul Stănescu pentru amânarea Congresului.

În urmă cu trei zile, luni, Codrin Ștefănescu a declarat că există cinci persoane vehiculate în PSD care ar putea să canditeze la alegerile prezidențiale. Pe lângă Șerban Nicolae, fostul secretar general al partidului i-a nominalizat pe Lia Olguța Vasilescu, Liviu Pleșoianu, Eugen Teodorovici și Gabriela Firea.

De asemenea, în afară de Viorica Dăncilă, actualul președinte intermiar al partidului, niciun social-democrat nu și-a anunțat candidatura pentru prima funcție din ierarhia formațiunii politice.