Primul-ministru român a ieşit ieri, la Palatul Victoria, şi a avertizat firmele subcontractoare ale lucrărilor Autostrăzii Transilvania că li se vor rezilia contractele în cazul în care nu achită salariile muncitorilor.

„Am discutat cu ministrul transporturilor (Radu Berceanu – n.r.) iar compania Bechtel a intervenit foarte prompt, fiind vorba despre un subcontractor al lucrărilor la Autostrada Transilvania. În cazul în care cei în cauză nu vor achita banii către salariaţi, li se vor rezilia contractele şi nu vor mai desfăşura lucrări de subcontractare la Autostrada Transilvania”, a afirmat Boc. El a precizat că aceste avertisment este adresat tuturor antreprenorilor care derulează proiecte de investiţii publice.

Un proiect cu bătăi de cap

Premierul a arătat totodată că toate structurile guvernamentale şi autorităţile locale trebuie să deschidă finanţările pentru obiectivele finanţate prin legea bugetului de stat. Proiectul de construcţie a autostrăzii Transilvania, pe traseul Braşov – Borş, a început în 2004, în baza unui contract cu o valoare de 2,2 miliarde euro acordat Bechtel. Lucrările au fost întrerupte la jumătatea anului 2005, când autorităţile au început reanalizarea contractului. Ca urmare a sistării lucrărilor, termenul de finalizare a autostrăzii, stabilit iniţial pentru anul 2012, a fost prelungit cu un an.