Evenimentul Zilei > Actualitate > Boc: Românii au salvat ţara de la faliment
Boc: Românii au salvat ţara de la faliment

Boc: Românii au salvat ţara de la faliment

Premierul Emil Boc a explicat, în cadrul emisiunii Prim Plan de pe TVR 1, că românii au înţeles că trebuie să reducă cheltuielile şi că ei au fost cei care au salvat ţara de la faliment, nu politicenii.

Premierul a explicat că fostul Guvern Tăriceanu nu a folosit corect creşterea economică şi că a direcţionat 32 de miliarde de lei, bani destinat pentru investiţii, dar nu i-a folosit în acest scop ci i-a direcţionat către administraţie mărind cheltuielile de la 28 de miliarde de lei la 48 de miliarde. La fel a fost şi în ceea ce priveşte asistenţa socială. „Alţii au făcut banchetul şi noi am plăti costurile”, a declarat Emil Boc.
Întrebat despre algerile din 2012, şeful PDL crede că, din motivele invocate mai sus, romaânii vor vota în 2012 tot PDL-ul, întelegând că este partidul care a „dus greul şi a scos ţara din criză şi vor merge pe cartea raţionalului”.
„PDL-ul are 23% acum în sondaje, iar USL-ul este la 45-47% fiind în scădere permanentă de la 60%”, afirma acesta.
În ceea ce priveşte remanierea, Emil Boc a precizat că este posibilă, dar că nu s-a pus problema şi demisiei sale din fruntea Guvernului.
Peste trei mii de firme au fost salvate
Măsura prin care firmele au plătit principalul datoriei, adică au fost scutite de penalităţi, a făcut ca peste 3.000 de firme să nu mai dea faliment, iar tinerii care au început o afacere au fost ajutaţi prin reducerea cuantumului impozitelor şi a taxelor, dar şi prin acordarea unor ajutoare financiare.
Şeful Executivului a mai precizat că măsurile luate pentru ajutorarea exportatori sunt: utilizarea schemelor de ajutor de stat prin Eximbank şi CEC şi resurse financiare interne pentru investitii
„Începem să echilibrăm încet balanţa dintre importuri şi exporturi, reducând deficitul care era în 2008”, a declarat premierul.
„Urmează să vină de acum fonduri europene”
Emil Boc crede că şi la acest capitol cu cifre foarte slabe pentru România lucrurile încep să meargă bine, deoarece au fost implementate şi demarate numeroase proiecte pe care urmează să vină de acum fonduri europene.
„Greul a trecut, iar de acum e vremea roadelor”, apreciaza acesta.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News