Evenimentul Zilei > Actualitate > Bölöni, românul care a trimis 2 fotbalişti la Real Madrid: Varane este un Ronaldo al fundaşilor!
Bölöni, românul care a trimis 2 fotbalişti la Real Madrid: Varane este un Ronaldo al fundaşilor!

Bölöni, românul care a trimis 2 fotbalişti la Real Madrid: Varane este un Ronaldo al fundaşilor!

Antrenorul român de origine maghiară l-a descoperit pe stoper la Lens. La 19 ani, francezul a ajuns titular la Real Madrid!

În grupele Ligii Campionilor, Real Madrid a trecut, marţi seară, de Manchester City, scor 3-2, iar supriza antrenorului portughez Jose Mourinho a fost titularizarea în centrul defensivei, lângă Pepe, a francezului Raphael Varane (19 ani), situaţie în care campionul mondial şi european Sergio Ramos a fost lăsat pe banca de rezerve. "A fost o decizie tehnică", a motivat "Mou", după meciul care a consemnat a 100-a victorie a "albilor" în Ligă.
Varane (19 ani) este un fot balist lansat de Loţi Bölöni, cel care l-a titularizat la Lens, în toamna anului 2010. Astfel, românul cunoscut drept "tatăl" lui Cristiano Ronaldo are doi fotbalişti la Real Madrid! Ba chiar trei, dacă îl punem la socoteală şi pe portughezul Pepe, cel care s-a aflat în pregătiri cu Sporting Lisabona, pe vremea lui Loţi, dar n-a fost oprit din motive economice. "A fost în biroul meu, plângea că nu poate rămâne la Sporting. Conducerea l-a lăsat să plece la Porto", povesteşte Bölöni.
„Ca stil, l-aş compara cu Belodedici" "
Nu mă miră faptul că Raphael joacă la Real Madrid. E jucător excepţional, nu unul ordinar (n.r. – normal). Concurenţa lui Sergio Ramos şi cu Pepe este una dură. M-aş bucura să joace în cuplu cu Pepe, un alt jucător cu care am lucrat, dar pe care Sporting nu l-a cumpărat după un sta giu de-o vară, astfel că a ajuns la Porto, iar de acolo – la Real Madrid. Varane reprezintă în apărare ceea ce este Ronaldo în atac!", ne-a declarat ieri Laszlo Bölöni, în prezent la Al-Khor, în Qatar.
"Eu îl foloseam pe Varane şi la mijlocul terenului. Era în interesul lui, nu că nu ar fi avut loc în apărare. Dar la mijloc, acolo unde se joacă mai repede, nu aveam pe nimeni. Iar asta i-a servit. S-a descurcat cu uşurinţă şi ca mijlocaş. Pe Varane l-aş compara cu Belodedici, ca stil, ţinută, înălţime… Dar el este oţel, nu fier forjat! Nu mă refer că Belo ar fi fost fier forjat. Varane este tehnic, mai iute, mai agresiv decât Belo. O să vedeţi că o să marcheze şi goluri cu capul. Varane va ajunge titular în naţionala Franţei. Tu, ca antrenor, preiei riscul, să-l foloseşti la 18 ani. Ai curaj, ai ochi, dar meritul este al lui. Este un băiat inteligent, care învaţă repede", mai spune tehnicianul.
10 milioane de euro a dat Real Madrid pe Varane, în 2011. El a semnat pe 6 ani
"L-aş compara cu Belodedici, ca stil, ţinută, înălţime. Dar el este oţel, nu fier forjat! Varane este tehnic, mai iute, mai agresiv decât Belo."
LOŢI BÖLÖNI, antrenorul care l-a descoperit pe Raphael Varane

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: