Blejnar a recunoscut în faţa jurnaliştilor că a primit-o pe fiica senatorului Cezar Măgureanu în audienţă, după ce s-a plâns de o serie de controale ale Fiscului la firmele sale. “De-a lungul mandatului am primit în audienţă, zeci, sute de persoane”, a precizat Blejnar la ieşirea de la audieri. El a mai precizat că nu a intervenit pentru stoparea controalelor la firmele fiicei şi ginerelui senatorului Măgureanu, fiind chemat în calitate de martor.
Interceptări telefonice
În 5 septembrie 2011, în contextul unui control declanşat în 31 august 2011 de Garda Financiară la Danubius Trading Food SRL Giurgiu, reprezentată de Sorin Găzdac, Măgureanu a contactat-o telefonic pe fiica sa, pentru a-i cere să-i pregătească toate actele care au fost verificate, pentru că “miercuri mă întâlnesc cu Blejnar, cu generalul şi cu Blejnar”, şi să-i spună numele celor care au fost în control de la Garda Financiară Ilfov, Giurgiu şi Bucureşti, dar şi de la Garda de Mediu. O zi mai târziu, Raluca Găzdac îl anunţă pe tatăl ei că “a fost închis actul de control la Vega şi nu am primit nicio amendă, că totul a fost perfect”, iar a doua zi va primi şi procesul verbal în urma controlului la firma Capa. Măgureanu îi reamintea atunci să-i pregătească toate actele, pentru că în următoarea zi, la ora 8.00, trebuia să ajungă la Bucureşti, procurorii precizând că se referea la întâlnirea pe care urma să o aibă cu Sorin Blejnar.
Evaziune de 40 milioane de euro pe an
În dosarul evaziunii fiscale de la Giurgiu, 39 de persoane au fost arestate preventiv. Printre acestea se numără ginerele senatorului Măgureanu, Sorin Găzdac, Nicuşor Drăgan, director general adjunct al ANAF, Dan Stroe, director de achiziţii în cadrul ANAF, Octavian Grecu, zis “Butoane”, şi omul de afaceri de origine libaneză Nicole Saikaly, cunoscut în presa mondenă drept fostul iubit al Ginei Pistol. Senatorul Cezar Măgureanu a fost audiat joi la DIICOT, în calitate de învinuit în acelaşi dosar. Potrivit unor surse judiciare, fiica senatorului, Raluca Ioana Găzdac, şi ea învinuită în dosar, este gravidă în luna a patra şi a fost lăsată să plece marţi seară de la DIICOT