Îl voi vota pe Vasile Ciupercă“ a fost mesajul transmis de Gheorghe Savu în momentul în care a prezentat cele 5.500 de semnă-turi strânse şi decizia de a renunţa să mai candideze ca independent pentru şefia Consiliului Judeţean Ialomiţa. O decizie surprinzătoare, venită la o lună după ce declara că numai un independent poate conduce echidistant instituţia publică cheie din administraţia publică judeţeană.
 
Propunere de pace

A fost de-ajuns anunţul că va candida şi fostul baron PSD de Ialomiţa, Gheorghe Savu, tras pe linie moartă şi suspendat din partid înaintea alegerilor din 2004 pe motive de corupţie, a fost asaltat de conducerea partidului cu oferte generoase, menite a-l face să se răzgândească.

„Renunţă la candidatură şi partidul te va susţine la toamnă pe colegiul din zona Urziceni la alegerile pentru Camera Deputaţilor“ este mesajul pe care surse din PSD susţin că i l-a adresat, la o întâlnire de taină la sediul PSD, Vasile Ciupercă, preşedintele organizaţiei judeţene şi candidatul partidului pentru încă un mandat în fruntea consiliului judeţean.

Evident că, la alegerile din iunie, Savu n-ar fi luat voturi dinspre sus- ţinătorii PDL sau PNL, electorat stabil şi disciplinat, ci ar fi atras parte din simpatia pe care PSD încă o mai are, mai ales în mediul rural.

Apariţia lui Savu împărţise deja primarii PSD în două tabere, susţinătorii fostului şef, care a avut grijă să le alimenteze consistent conturile locale când împărţea banii judeţeni, vorbind cu localnicii să semneze acum pentru Savu. „Mulţumesc primarilor din PSD care au fost alături de mine şi m-au sprijinit în strângerea semnăturilor şi nu aş dori să-i pun rău cu actuala conducere a partidului nominalizându-i“, a recunoscut Savu.

Celebra scuză medicală


Ca să-şi justifice ieşirea din scena electorală, Gheorghe Savu a invocat, cum altfel, motive medicale şi o viitoare intervenţie chirurgicală peste două luni. „N-aş fi fost om serios dacă aş fi candidat şi ieşeam preşedinte să-mi încep mandatul cu un concediu medical“, se explică Savu, mulţumind călduros şi unor lideri ai conducerii centrale a PSD, care l-au contactat în ultimele săptămâni şi cu care a avut mai multe discuţii legate de viitoarea poziţie din cadrul PSD Ialomiţa.

O confirmare a negocierilor şi pre- ţului plătit pentru renunţarea la candidatură este faptul că Gheorghe Savu va primi de la conducerea centrală PSD prima poziţie pe listă în Colegiul Urziceni pentru Camera Deputaţilor.

Baronul PSD a anunţat că va sprijini campania PSD şi nu şi-a mai depus candidatura nici măcar pentru funcţia de consilier judeţean ori local.

Înlăturarea lui Savu creşte serios şansele de reuşită ale actualului preşedinte PSD Vasile Ciupercă, cotat acum cu şanse egale în competiţia cu omul PDL, fostul prefect Marinică Cazacu.