"PDL, membrii şi simpatizanţii lui nu pot valida, prin prezenţa lor la referendum, o serie de abuzuri, de încălcări ale legii, de încălcări ale Constituţiei, pe care USL-ul le-a făcut (…). Prezenţa sau neprezenţa la un vot la referendum este pur şi simplu un drept constituţional al fiecăruia dintre noi. Nimeni nu mă poate obliga să mă duc să votez şi să validez hotărârea celor 256 de parlamentari, cum nimeni nu mă poate obliga să nu mă duc. Noi nu obligăm pe nimeni!", a spus Blaga, pentru RFI.
Preşedintele PDL a mai declarat că Traian Băsescu poate coabita foarte bine cu USL până la alegerile din noiembrie şi a punctat faptul că menirea principală a guvernului este aceea de a veno cu soluţii economice reale.
"Guvernul nu are decât să-şi facă datoria, preşedintele să-şi facă la rândul lui datoria, pentru că toată lumea are treabă. Guvernul trebuie să guverneze, să nu-şi mai petreacă 70% din timp, aşa cum declara domnul Ponta, în acţiuni politice de combatere a preşedintelui, va trebui să vină cu măsuri economice reale, pentru anul 2012, pentru că tot ceea ce anunţă dânşii anunţă pentru 2013, toate măsurile, cu multe dintre ele suntem de acord, dar ei spun că le vor aplica din 2013, nu aplică nimic din 2012. Rezultatul inactivităţii Guvernului în zona economică este că leul a ajuns unde a ajuns şi că cei 8% cu care au crescut salariile bugetarilor au fost deja "mâncate" de inflaţie şi de căderea leului, care reprezintă deja o scădere a puterii de cumpărare de 10%. Are ce face Guvernul, are ce face şi preşedintele şi pot coabita foarte bine. Pot coabita foarte bine până la alegerile din noiembrie", a spus Vasile Blaga.