Biserica în care s-au adăpostit românii din Belfast, vandalizată

Biserica în care s-au adăpostit românii din Belfast, vandalizată

În urma atacurilor rasiste de săptămâna trecută, la adresa unor cetăţeni români de etnie romă din Belfast, în Irlanda de Nord, zeci de familii au căutat adăpost la o biserică din zona universitară a oraşului, relatează BBC.

Noaptea trecută, locaşul respectiv a fost ţinta unor atacuri, aproape toate geamurile fiind sparte. În acel moment nu se afla nimeni în biserică, românii fiind deja mutaţi într-un loc secret.

Pastorul bisericii, Malcolm Morgan, a declarat că în această dimineaţă a găsit geamurile şi uşile sparte. "Este uşor de dedus faptul că acest incident a avut loc ca urmare a atitudinii  noastre faţă de români. Noi am fost încântaţi că am putut oferi un sprijin şi, oricum, câteva geamuri sparte nu ne-ar fi făcut să ne schimbăm atitudinea", a precizat acesta.

Una dintre persoanele arestate în atacurile la adresa românilor din Belfast a apărut ieri în faţa instanţei de judecată. Este vorba despre un băiat în vârstă de 15 ani, acuzat de intimidare. Alături de el a mai fost reţinut un alt adolescent, de 16 ani, acuzat de comportament provocator, în timpul unui miting împotriva actelor rasiale.

Singurul adult arestat este un bărbat de 21 de ani. Acesta se va prezenta astăzi în faţa tribunalului.

CITIŢI ŞI: Coşmarul românilor alungaţi de extremişti din Irlanda de Nord

Românii atacaţi, apăraţi de presa britanică

Familie de români, atacată la Belfast

Ne puteți urmări și pe Google News