Evenimentul Zilei > Actualitate > Bilete de autobuz mai scumpe, la Iași
Bilete de autobuz mai scumpe, la Iași

Bilete de autobuz mai scumpe, la Iași

Ieşenii vor scoate mai mulţi bani din buzunare pentru călătoriile cu mijloacele de transport în comun. Preţul unui bilet cu o călătorie a crescut de la 1,5 lei la 1,8 lei, iar cel cu două călătorii va costa 3,5 lei în loc de 2,5 lei cât era până acum.

Pentru un set de zece bilete ieşenii vor achita 15 lei. S-a dublat şi amenda pentru călătorii frauduloşi, care vor fi taxaţi cu suma de 40 de lei. În cazul în care aceştia refuză să achite amenda pe loc, li se încheie proces-verbal de 100 de lei, cu posibilitate de plată la jumate în decurs de 48 de ore.
Decizia de majorare a tarifelor Regiei Autonome de Transport Public (RATP) Iaşi a fost luată astăzi în şedinţa ordinară de consiliul local, cu cincisprezece voturi pentru, zece împotrivă şi o abţinere. Noile tarife vor intra în vigoare la jumătatea lunii.
Călători nemulțumiți
Scumpirea biletelor a stârnit indignarea călătorilor din Iaşi.
„Un bilet va costa mai mult decât o pâine, mai bine cumpăr pâinea şi merg mai mult pe jos. De multe ori trebuie să schimb două mijloace de transport ca să ajung unde am nevoie. Nu e normal să scumpeşti şi să nu oferi nimic, condiţiile sunt groaznice, maşini care circulă supraaglomerate, cu huse şi pardoseală murdară şi un miros de îţi vine rău”, se plânge Anca P.
Reprezentanţii RATP Iaşi susţin că majorarea este una justificată. „Ultima majorare a tarifelor a avut loc pe 1 ianuarie 2008 iar preţurile la energia electrică şi la combustibil au crescut. Persoanele care sunt nevoite să schimbe două mijloace de transport pot uza de abonamente întrucât preţul acestora a rămas neschimbat, sau de setul de bilete la 15 lei”, a declarat Adrian Mihai, purtătorul de cuvânt al RATP Iaşi.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News