Evenimentul Zilei > International > Bilanț tragic. 360 de elefanți și 100 de oameni au murit anul acesta din cauza conflictelor dintre pachiderme și oameni în Sri-Lanka
Bilanț tragic. 360 de elefanți și 100 de oameni au murit anul acesta din cauza conflictelor dintre pachiderme și oameni în Sri-Lanka

Bilanț tragic. 360 de elefanți și 100 de oameni au murit anul acesta din cauza conflictelor dintre pachiderme și oameni în Sri-Lanka

Departamentul pentru Protecția Animalelor Sălbatice din Sri Lanka a declarat miercuri că, până la mijlocul lunii decembrie a acestui an, nu mai puțin de 360 de elefanți și 100 de oameni au fost uciși în desele conflicte care apar între elefanți și oameni în întreaga țară.

Oficialii Departamentului pentru Animalele Sălbatice, citați de mass-media locale, au declarat că, în colaborare cu autoritățile locale, reprezentanții departamentului au încercat să reducă numărul incidentelor dintre elefanți și oameni, punând garduri în jurul habitatelor elefanților pentru a-i împiedica să intre în zonele locuite de oameni.
Oficialii au declarat că alte măsuri se află în curs de desfășurare pentru a reduce numărul deceselor, care a ajuns la un record absolut în acest an.
Cel mai recent caz tragic a fost înregistrat duminica trecută, când un ofițer al Departamentului pentru Animale Sălbatice a fost ucis de un elefant în Matale, în sudul insulei.
Victima, Maithri Madushan, a fost ucisă de un elefant în timp ce era de serviciu în rezervația forestieră, a adăugat poliția.
De asemenea, autoritățile din Sri Lanka au avertizat cu privire la impunerea unor acțiuni legale stricte contra persoanelor prinse că intră în habitatele elefanților cu scopul de a le face rău. Zonele respective pot fi vizitate doar de personal oficial, bine pregătit. Oficialii departamentului monitorizează continuu situația, se arată într-un comunicat oficial.
Uciderea elefanților sălbatici este o infracțiune pasibilă de pedeapsa capitală în Sri Lanka, dar apar des informații în presă potrivit cărora țăranii obișnuiesc să le pună otravă sau să îi împuște.
Datele oficiale arată că populația elefanților sălbatici din Sri Lanka numără aproximativ 7.500 de exemplare.