PSD a depus o motiune privind majorarea pensiilor. Mai exact, social-democratii au cerut majorarea punctului de pensie de la 30% la 45%.

Ieri, Tariceanu, aflat in vizita la Bacau, a afirmat, intr-o discutie cu localnicii comunei Helegiu, ca pensiile agricole vor fi majorate cu 50% in acest an, aratand totodata ca executivul a crescut nivelul si celorlalte categorii de pensii.

Petre Roman si partidul sau, Forta Democrata, mizeaza pe pensionari, cu voturile acestora sperand sa intre in parlament. A inceput batalia pentru voturile pensionarilor, semn ca alegerile sunt pe aproape.

Daca ceea ce face PSD-ul este pana la urma urmei corect din punct de vedere politic pentru ca este un partid socialist, nu acelasi lucru se poate spune si despre liberali, care, de dreapta fiind, ar trebui sa nu se preteze la astfel de pomeni electorale.

Orice analist onest poate observa ca pensiile sunt majorate in pragul campaniilor electorale. Intre cicluri electorale, nimeni nu are grija de cei de varsta a treia, ii ignora cu buna-stiinta, desi la urma urmei sunt parintii si bunicii nostri.

Ma doare ipocrizia politicienilor, care exact in toiul campaniilor, in foamea lor dupa voturi, isi aduc aminte de problemele varstnicilor, mimeaza sensibilitatea, se prefac ingrijorati.

Si uite asa imi vine cateodata sa-i blestem sa ajunga si ei ologi si neputinciosi. Sa fie tratati cu indiferenta de juni acneici care sa le reproseze ca tot raul e datorita lor si sa supravietuiasca bolnavi cu 2 milioane de lei pe luna.

Goana dupa votul celor 6 milioane de pensionari mai inseamna ceva. Rezultatele referendumului au demonstrat un absenteism enorm, iar asa cum era de asteptat cei mai multi tineri incep sa se detaseze de tot ceea ce se intampla in viata noastra politica. De scarba, din delasare sau poate, pur si simplu, pentru ca au altceva mai bun de facut decat sa urmareasca o ciolaniada interminabila.

In aceste conditii, singurul bazin electoral sigur si stabil ramane cel al pensionarilor. Acestia se duc cu religiozitate la vot, sunt mult mai responsabili din punct de vedere civic decat tinerii sau poate o fac, pur si simplu, din plictiseala.

Dar macar se duc la vot, iar votul lor incepe sa atarne mult in balanta. Nimeni nu-i mai poate ignora. Probabil si din aceasta cauza, cam toate partidele, nu doar cele de stanga, au inceput sa faca bezele pensionarilor. Ce bezele, zic, ii traverseaza si strada.

Nu cred insa, precum domnul Petre Roman, ca poate exista o voce unica si ca cei 6 milioane pot vota incolonati un singur partid, o singura formatiune; soarta ecologistilor germani este un exemplu in acest sens.

Ajunsi pe un nesperat loc trei, „verzii” germani au disparut dupa ce marile partide au preluat in programul lor idei si proiecte ecologice. Politica nu tine cont de varsta si nu se poate face dupa modelul comunist pe clase sociale sau varste.

De aceea nici nu cred in organizarea partidelor pe tineri, batrani, organizatii de muncitori, femei etc. Oricum, pensionarii vor juca o carte mare si ar fi bine sa constientizeze acest lucru.

Cititi si: Fara  mila