BICHIR: Gunoierii Europei

BICHIR: Gunoierii Europei

Florian Bichir este de parere ca era sa fim din nou colonizati. De data aceasta nu cu soldati-veterani, ci cu gunoaie.

Profesorul irlandez Richard Lynn si colegii sai de la Universitatea Irlandei de Nord din Ulster au efectuat anul trecut un studiu IQ la scara intregii Europe." Acestia au ajuns la concluzia ca nemtii au cel mai ridicat IQ, 107, in timp ce sarbii sunt lanterna rosie.

In clasament, Romania se afla spre coada, cu cele 94 de puncte, fiind pozitionata pe antepenultimul loc. In spatele nostru mai figureaza doar Turcia (90) si Serbia (89).

Mai pe romaneste spus, irlandezul crede ca suntem printre cei mai prosti din Europa, depasindu-ne pana si bulgarii, care in folclorul din Balcani reprezinta prototipul neghiobiei. Lynn a vrut sa o dreaga cumva, incercand sa explice ca est-europenii au scoruri mai slabe pentru simplul motiv ca nu sunt la fel de obisnuiti cu cultura occidentala, iar testele au fost concepute pentru vestici.

Ne puteți urmări și pe Google News

Oricum, interpretarile pseudo-stiintifice ale irlandezului sunt halucinante. Conform interpretarii sale, populatiile din regiunile mai reci, cu climate mai dificile si-au dezvoltat creiere mai mari decat cei din regiunile mai calde.

Intelegeti acum de ce civilizatia siberiana este mult peste cea greaca si de ce eschimosii au inventat piramidele. Sau poate nordicii, din lipsa de ocupatie, si-au conservat creierul in alcool, in timp ce sudicilor li se stafideau neuronii de la soare.

Ma rog, nu as fi bagat in seama elucubratiile unui batranel de 77 de ani, care a fost acuzat de rasism si incalcarea cu buna stiinta a metodelor de cercetare, daca nu aflam ca italienii vor sa-si depoziteze gunoaiele la noi. Probabil, macaronarii, care ocupa locul 5 al desteptaciunii - desi e destul soare in Cizma -, au crezut in elucubratiile enuntate de Lynn.

Asa se face ca un grup de experti din cadrul Ministerului italian al Mediului, impreuna cu ambasadorul italian la Bucuresti, Daniele Mancini, s-au prezentat la autoritatile romane dorind sa afle daca este posibila stocarea si tratarea unei cantitati de deseuri menajere.

Cum circa 15.000 de tone de deseuri menajere s-au acumulat de trei saptamani in provincia Napoli, dintre care aproape 3.000 in orasul cu acelasi nume, mancatorii de broaste, baieti destepti, s-au gandit sa le aduca la noi. Asta pentru ca Romania, potrivit Tratatului de aderare, poate infiinta 65 de depozite finale conform standardelor europene, pe o perioada de tranzitie, pana in 2015.

Partea tare abia acum vine. Romania ar trebui sa refuze generoasa oferta, nu pentru ca nu ne-ar fi convenit sa devenim groapa de gunoi a Europei, ci pentru ca „Romania se afla in imposibilitate tehnica de a depozita si trata deseuri din alte state, pentru ca nu are infrastructura necesara nici pentru a face fata nevoilor proprii”, dupa cum a anuntat ministrul mediului, Attila Korodi.

Iata ca eram la un  pas sa fim din nou colonizati. De data aceasta, ginta noastra latina nu ne trimitea soldati-veterani, ci gunoaie. La urma urmei, daca lupoaica sta la Roma cea eterna, de ce n-am primi noi excrementele?

Cititi si:

Fara Mila