Berlusconi, critici la adresa UE

Berlusconi, critici la adresa UE

În cadrul unei conferinţe pe teme de afaceri, organizată astăzi în Italia, premierului Silvio Berlusconi a precizat că liderii Uniunii sunt tot mai slabi, informează Reuters.

"Văd o Europă care a mers înapoi faţă de acum doi ani. Am revenit în Europa după doi ani de absenţă, în timpul Guvernului lui Romano Prodi şi o găsesc diferită faţă de acum doi ani, când erau persoane precum Tony Blair, Jose Maria Aznar, Jaques Chirac, şi cu mine", a adăugat Berlusconi, uitând că fostul premier spaniol Jose Maria Aznar nu mai este la putere din 2004.

"UE pare o instituţie care intervine cu obligaţii şi restricţii", a mai declarat premierul, apreciind că nu "este o protagonistă pe scena lumii".

"Unul dintre primele lucruri pe care le voi cere în Europa este ca executivul de la Bruxelles să se exprime într-un mod diferit şi rezervat cu diferitele ţări", a promis Berlusconi. Mai concret, Berlusconi nu-şi mai doreşte remarci publice în fiecare săptămână de la comisarii europeni, care, consideră el, creează multe probleme miniştrilor şi guvernelor europene.

Ne puteți urmări și pe Google News

Italia vrea continuarea procesului de ratificare a Tratatului de la Lisabona

Italia vrea ca ratificarea Tratatului de la Lisabona să continue, deşi documentul a fost respins săptămâna trecută în Irlanda, printr-un referendum, a mai declarat şeful Guvernului italian, anunţă AFP             "În ceea ce ne priveşte, vom încuraja toate celelalte 26 de ţări să aprobe Tratatul. Cea de-a 27a ţară, Irlanda va trebui să propună o soluţie", a precizat Berlusconi la Roma.             Şefii de state şi de guverne din cadrul UE participă azi şi mâine, la Bruxelles, la un summit, ocazie cu care vor lua în discuţie măsurile care ar trebui luate în urma respingerii Tratatului de la Lisabona în Irlanda.             Guvernul italian a adoptat un proiect de lege privind ratificarea Tatatului de la Lisabona, la 30 mai, şi speră că legea va fi votată de către Parlament înainte de începutul vacanţei de vară, în august.

Citiţi şi "Băsescu: Neratificarea Tratatului de la Lisabona nu induce o stare de criză"!

(15:19)