Bento, laptop făcut din bucăţi

Bento, laptop făcut din bucăţi

Un telefon, un hard disk, o tabletă PC şi un monitor, toate de ultimă generaţie, se interconectează şi se alimentează de la o baterie solară pentru a funcţiona ca un notebook.

Proiectul "Bento" a adunat toate gadgeturile de ultimă generaţie într-o "cutie electronică". Şi nu doar atât: telefonul inteligent interacţionează cu tableta PC, se conectează amândouă la un hard disk mobil şi la un monitor de 15 inci , iar întreg sistemul se alimentează de la o baterie solară. Ce înseamnă asta? Ei bine, toate aceste gadgeturi de ultimă generaţie se transformă într-un adevărat laptop, pe care îl poţi folosi atunci când ai nevoie.

În 2013, bateria va ţine 40 de ore

Cei care au lucrat la acest plan revoluţionar spun că Bento stă încărcat 10 ore, are o capacitatea de stocare de 1 TB, echivalentul a aproximativ 250 de DVDuri de 4GB, iar la nevoie toate componentele sale pot fi folosite independent. Tableta de 11 inci, atunci când vrei să o integrezi în laptopul Bento, preia imediat rolul de tastatură virtuală, în timp ce telefonul mobil, fabricat sub acelaşi brand, devine touchpad,iar pe display-ul său ghidezi săgeţica prin programul de operare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Fără fire incomode, designerul a hotărât ca interconectarea între gadgeturi pentru a se transforma într-un laptop, să se facă prin intermediul unor conectori foarte discreţi care sunt plasaţi pe fundul fiecărui lăcaş în parte. Proiectanţii nu s-au hotărât încă ce sistem de operare va folosi Bento Box, dacă va fi Android, Windows sau unul propriu, însă şi-au făcut un plan tehnic pentru următorii ani. Astfel, datorită avansării tehnologiei, aceştia speră să ajungă până în 2013 la o baterie care să ţină 40 ore, iar hard disk-ul să fie de cel puţin 4 TB.