Gazeta Sporturilor

Becali îl aşteaptă pe Piţurcă manager în Ghencea

Cînd l-a ales pe Dorinel, Becali a ţinut cont şi de sfatul lui Piţurcă, pe care îl aşteaptă manager în Ghencea. Gigi Becali a rezolvat imediat problema antrenorului. La sugestia bunului său prieten, Victor Piţurcă, patronul Stelei l-a contactat pe Dorinel Munteanu pentru a-i propune postul rămas vacant după despărţirea de Marius Lăcătuş.

Prin această mişcare, Becali încearcă de fapt să-l atragă din nou în Ghencea pe Victor Piţurcă, pe care îl aşteaptă ca manager. Finanţatorul Stelei ştie bine că Piţi are o relaţie specială cu Dorinel Munteanu, pe care actualul selecţioner l-a şi adus la Steaua în 2004, considerîndu-l mai bun şi decît Hagi.

Adevărul

„Băiatu’ tatei” ucide pe zebră

Fiul unui om de afaceri din Timişoara a omorât o bătrână pe trecerea de pietoni, apoi a fugit. Flavius Raul Borca (19 ani) se afla la volanul unui BMW seria 5 şi obţinuse permisul de conducere în urmă cu un an. Acum cinci ani, fratele său şi-a pierdut viaţa într-un accident.

Accidentul a avut loc marţi seară, după ce tânărul a intrat pe culoarea roşie a semaforului în intersecţia bulevardului Calea Martirilor cu strada Lidia din Timişoara. Flavius Borca a lovit o femeie care traversa regulamentar pe trecerea de pietoni, acroşând apoi alte patru maşini.

Tânărul  a fugit de la locul coliziunii, abandonându-şi victima, în vârstă de 82 de ani, într-o baltă de sânge pe trecerea de pietoni. Elisabeta Motz a decedat la câteva minute după ce a fost transportată la Secţia de Urgenţe a Spitalului Judeţean Timişoara. Maşina implicată în accident a fost abandonată pe un teren viran, la doi kilometri de locul coliziunii.

Libertatea

Ţiganii spanioli, în război cu ţiganii români

Până şi ei s-au săturat de infracţiunile şi de purtarea compatrioţilor noştri, care par nişte sălbatici.

Locuitorii cartierului Utrera, de la peri­feria oraşului spaniol Sevilla, au ajuns la capătul răbdării din cauza a 153 de ţi­gani români. Ei s-au mutat în a­ceastă zonă, care e una destul de săracă, şi au început să facă legea. Pâ­nă şi ţiganii spanioli ca­re locuiesc în U­trera nu mai acceptă să stea alături de români. Primarul a pri­mit sute de de­nunţuri şi e decis să ia cât mai repede măsuri.

Gândul

Latifundiarii ţin cu dinţii de pământul care le fuge de sub picioare

Becali: „Valoarea terenurilor a scăzut, dar asta va dura doar 7-8 luni“

Patronul stelist Gigi Becali, care, potrivit revistei Capital, a devenit cel mai bogat român, nu se teme câtuşi de puţin de criza financiară care a determinat scăderea preţurilor terenurilor: „E adevărat că valoarea pământurilor a scăzut, dar nu va dura mult, maximum 7-8 luni, piaţa o să-şi revină, vă spun eu”. În acest răstimp, Becali este hotărât să nu mai vândă niciun teren: „N-o să vând, că n-am de ce să vând, n-o să mor de foame”.

Principalul motiv pentru care acesta e atât de încrezător este că pe multe dintre terenurile pe care le deţine, a construit deja blocuri de apartamente, pe care intenţionează să le vândă în viitorul apropiat: „Eu îmi scot profitul de pe terenurile cumpărate din vânzarea de locuinţe. Am făcut deja şase blocuri şi mai am în plan o grămadă. Urmează să le dau şi, oricât de ieftine ar fi şi apartamentele, e imposibil să nu-mi scot cu ele valoarea terenului. Ba şi mai mult”.

Cancan

Marile realizari ale fostului arhitect sef al Capitalei

Este exact perioada in care de trafic trebuia sa se ocupe, dar n-a facut-o, deja celebrul arhitect-sef Adrian Bold. Acum, dupa atatia ani, toate acestea produc efectele pe care le vedem in jurul nostru: blocaje rutiere interminabile, timp pierdut, combustibili pierduti, poluare, praf, gropi si lista poate continua.

De cate ori a fost intrebat despre problemele de trafic, Adrian Bold, sprijinit de anumiti colegi de breasla, a deviat atentia catre o serie de comisii si subcomisii, fara a-si asuma nicio raspundere pentru o problema pe care, de altfel, o controla in intregime.

România Liberă

Secretele companiilor farmaceutice

Reactiile adverse la medicamente reprezinta a cincea cauza de deces in spital, dar agentiile europene si guvernele nationale au tinut secrete rapoartele companiilor farmaceutice privind efectele secundare.

Companiile farmaceutice trimit periodic autoritatilor nationale din domeniul sanatatii si Agentiei Europene pentru Medicamente, cu sediul la Londra, rapoarte privind efectele secundare ale medicamentelor, dar acestea au regim secret, desi contin informatii importante pentru utilizatori si pentru medici, semnala ieri EU Observer.

Potrivit publicatiei citate, un astfel de raport indica faptul ca medici din mai multe tari europene suspecteaza ca un tratament medicamentos impotriva cosurilor are ca efect secundar cresterea tendintelor suicidare in randul adolescentilor sau ca un produs recomandat in dietele de slabit ar putea provoca atacuri cerebrale.

Gardianul

Candidatii care vor sa intre in Parlament trebuie sa scoata din buzunar minimum 135.000 de euro

Retragerea candidaturii unor persoane cu mai multa sau mai putina notorietate, pe ultima suta de metri, are o explicatie simpla si foarte pragmatica: cheltuieli exorbitante de campanie. Multi candidati „momiti” de diverse partide politice s-au trezit, cu câteva zile inainte de depunerea candidaturii, ca trebuie sa-si sustina aceste costuri din propriul buzunar. Mai mult, candidatii fara experienta politica au realizat ca, pe lânga bani, au nevoie de o echipa numeroasa si valoroasa care sa le asigure succesul in alegeri sau care sa-i ajute cel putin sa nu se faca de râs.  

Obligate sa faca fata pentru prima data testului votului uninominal, partidele politice au incercat sa atraga nume faimoase din mai multe domenii, pe care sa le convinga sa candideze. S-a mizat mult pe „vedete” din showbiz, care s-au lasat mai usor convinse, la prima vedere, sa participe la cursa la capatul careia sa se odihneasca intr-un fotoliu caldut de parlamentar. Numai ca, la confruntarea cu realitatea unei campanii, multi au facut pasul inapoi.