Evenimentul Zilei > International > HALUCINANT. Tot mai mulți bătrâni din Japonia aleg să trăiască în închisoare. Motivul este unul DUREROS
HALUCINANT. Tot mai mulți bătrâni din Japonia aleg să trăiască în închisoare. Motivul este unul DUREROS

HALUCINANT. Tot mai mulți bătrâni din Japonia aleg să trăiască în închisoare. Motivul este unul DUREROS

Autoritățile din Japonia au luat o hotărâre dureroasă. Acestea au decis să construiască tot mai multe centre speciale de detenție, după ce tot mai mulți bătrâni apelează la numeroase ilegalități pentru a „beneficia” de traiul în închisoare.

Potrivit Bloomberg, persoanele vârstnice din Japonia comit numeroase ilegalități pentru a ajunge după gratii, iar motivul este unul dureros. Aceștia vor să scape de libertate pentru că văd în sistemul penitenciar din Japonia o comunitate asistențială care îi poate scăpa de un trai la limita subzistenței, dar mai ales de solitudine. Astfel, tot mai mulți bătrâni în jurul vârstei de 65 de ani încalcă legea, pentru a intra după gratii.

Mai mult, sociologii din Japonia vorbesc despre un fenomen în masă, la rădăcina căruia se află o criză a culturii familiale nipone, care durează de peste trei decenii, mai scrie sursa citată.