Potrivit fostului preşedinte al României, Traian Băsescu, premierul îşi va şantaja partidul la nevoie, punându-şi în joc mandatul de prim-ministru.

Băsescu spune că dacă partidul nu o va alege, Dăncilă îşi va depune mandatul, preşedintelui Klaus Iohannis, lucru care îi va ustura pe pesedişti. Băsescu a declarat că premierul a crescut ca om politic ''mai cu-n CEx, mai cu-n sex'', aluzie la gafa Vioricăi Dăncilă la sedinţa Comitetului Executiv.

„Va fi președinta PSD și premier pentru că are atuul maxim, le spune băieți, dacă nu sunt și președinta PSD luați mandatul meu de prim-ministru de aici, dar nu îl dă lor, se duce și îl predă la președintele Iohannis și atunci îi seacă la inimă și nimeni nu va juca varianta ieșirii de la guvernare. Gândiți-vă că ai un premier, că ar vrea să candideze la funcția de președinte al partidului din care provine și că partidul îi spune nu, păi pe bună dreptate își depune mandatul premierul.

Acum ăsta e principiul, faptul că este doamna Dăncilă în postura de a face acest joc este doar un ghinion al PSD, faptul că nu a fost un om de primă dimensiune politică, dar uite că și doamna Dăncilă crește, mai cu un CEx, mai cu un sex, le încurcă dânsa.

Nu este la un alt nivel, dar îmi pare mai relaxată, cert e că e destul de liberă și acum văd că își asumă să nu dea prin OUG Codul administrativ, mult așteptată de baroni, pentru pensiile speciale. A fost respins de CCR și să vii cu o OUG sună rău, care nu e din categoria actelor pe care le respecți când le face premierul. Ai o decizie a CCR care spune că pensiile speciale sunt o pomană neconstituțională, iar acum să vii să dai prin OUG nu merge”, a opinat Băsescu.