Băsescu o suspendă pe Ridzi, dacă cere DNA

Băsescu o suspendă pe Ridzi, dacă cere DNA

Preşedintele Traian Băsescu susţine că o va suspenda pe Monica Iacob Ridzi din funcţia de ministru al tineretului şi sportului, dacă procurorii DNA vor cere începerea urmăririi penale împotriva acesteia. Acelaşi tratament va fi aplicat şi în cazul ministrului PSD al mediului, Nicolae Nemirschi.

"În momentul în care instituţiile abilitate în drept vor solicita urmărirea penală a unui membru al Guvernului, preşedintele va utiliza prerogativa legală pe care o are, aceea de suspendare din funcţie a respectivului ministru", se arată într-un comunicat de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

Şeful statului a refuzat să comenteze, până acum, cazul ministrului PDL. PNL a sesizat Parchetul General în legătură cu Monica Iacob Ridzi, pe care o acuză de abuz în serviciu contra interesului public şi delapidare.   Un alt demnitarcare ar putea fi suspendat este ministrul PSD al mediului Nicolae Nemirschi, acuzat de nereguli în declaraţia de avere. ANI a sesizat azi Parchetul General în legătură cu situaţia social-democratului care, printre altele, a uitat să treacă în declaraţia de avere conturile soţiei sale.

Precedentul Atanasiu

Ne puteți urmări și pe Google News

În privinţa suspendării miniştrilor, există şi precedente. Pe fondul conflictului între Palatul Cotroceni şi Palatul Victoria legat de retragerea trupelor din Irak, preşedintele Traian Băsescu a dispus suspendarea ministrului liberal al apărării Teodor Atanasiu.Şeful statului a decis suspendarea liberalului în momentul în care consilierul prezidenţial Adriana Săftoiu a depus plângere penală împotriva acestuia, aducându-l în faţa unei comisii speciale ce funcţia la Palatul Cotroceni, în baza vechii Legi a răspunderii ministeriale. Ulterior, procurorii au dat NUP, însă Atanasiu nu a mai putut reveni în Guvern.

CITIŢI ŞI: Ridzi, anchetată de Parlament

Nemirschi, în vizorul procurorilor