"De la împuşcătura aia în partea de jos, parcă l-a împuşcat cineva în cap. A devenit turbat, voia să-şi vadă ginerele cu toată puterea în braţe", a declarat Traian Băsescu despre Ilie Sârbu, la o emisiune de la România TV. 

Dintre aceştia, Traian Basescu a afirmat că are mai mult respect pentru Dan Voiculescu, care a spus de la bun început că acesta este scopul lui.

"Mai mult respect am pentru Dan Voiculescu, ca politician care a spus cinsitit ăsta e obiectivul meu, decât oamenii ăştia care spun apărăm interesul naţional. Este un adversar cinstit, şi-a pus trusturile media, de şapte ani sunt pe mine, pentru denigrare, a fost singurul care acum două luni a spus ăsta e graficul de suspendare a preşedintelui", a afirmat preşedintele suspendat.

Traian Băsescu a explicat că unul dintre motivele pentru care a plasat media pe lista vulnerabilităţilor la adresa securităţii naţionale a fost "legat de ceea ce face trustul Intact".

"Când ai o asemenea forţă mediatică îndreptată spre dezinformarea populaţiei trebuie să ţii cont că la un moment dat până la urmă populaţia devine manipulabilă şi ajunge să spună exact ce spune ‘Morsa competentă’, Chireac, eu aşa îi spun, Gâdea popa ală … a fost pastor, Radu Tudor", a mai spus Traian Băsescu.

De ce i-a spus lui Victor Ponta "dottore"

"Eu i-am spus "dottore" pentru că ştiam de marele masterat de la Catania. Am folosit un termen din Comedia del’Arte, care defineşte un doctoraş zăpăcit", a explicat Traian Băsescu.

"Am încercat să discutăm  amânarea unei decizii neplăcute pe MCV până la terminarea referendumului"

Traian Băsescu a mai adăugat că în discuţiile sale cu liderii europeni a încercat amânarea unei decizii pe MCV până după terminarea referendumului.

"Raportul pe MCV ne-ar fi permis intrarea în Schengen, care a fost unul dintre obiectivele majore. Nu amestecăm ce s-a întâmplat în ultimele zile cu munca pe cinci ani. M-aş fi simţit eu rău dacă toată această muncă de cinci ani n-ar fi fost recunoscută. Nu putem spune că mai avem aceeaşi justiţie ca la intrarea în UE. Ar fi fost nedrept să se amestece lucrurile.Eu ştiu ce trebuie făcut, dar nu spun eu, trebuie să spună Ponta şi Antonescu. Au împins România înapoi cu vreo 10 ani prin ceea ce au făcut", a mai declarat preşedintele suspendat.

"Ei vor să-l scape pe Voiculescu de puşcărie"

Traian Băsescu a mai adăugat că evenimentele politice recente au fost generate de dorinţa unor politicieni " de a pune mâna pe justiţie".

"Ei vor să-l scape pe Voiculescu de puşcărie. Dacă ne minţim şi stăm delicat în vârful limbii să nu-i mai atingem cumva pe corupţi… Voiculescu este unul. Fenechiu de ce credeţi că ţipă? Are dosar penal. Chiuariu de ce ţipă? Voicu? Are dosar penal. Eu am numărat 20 de parlamentari care au dosare penale. Ăsta e jocul în numele căruia au compromis România. De asta trebuie să-i bat la referendum, nu pentru mine", a mai spus Traian Băsescu.

"Eu am avut o problemă în relaţia cu PDL, îmi reproşau că sunt prea multe arestări de la PDL"

Preşedintele suspendat a mai declarat că nici relaţia cu PDL nu e tocmai pe roze, în condiţiile în care o serie de democrat-liberali i-au reproşat că sunt prea multe arestări de la PDL. 

"Eu am avut o problemă în relaţia cu PDL, îmi reproşau că sunt prea multe arestări de la PDL. Au mârâit şi ştiu discuţiile din teritoriu, că !ce face preşedintele, ne arestează pe toţi până termină mandatul?". Au fost şi acolo destule incidente şi a fost această mârâială şi în PDL, dar au fost mult mai mulţi, şi primul a fost preşedintele partidului din vremea aia care a spus "nu putem discuta". Cine îşi imaginează că un preşedinte poate să sune la un procuror sau la un judecător să ceară o anumită abordare, nu ştie pe ce lume trăieşte şi unde a ajuns România",  a mai spus Traian Băsescu. 

În ceea ce priveşte conducerea Guvernului, Traian Băsescu a declarat că este convins că USL îl va schimba din funcţia de prim-ministru pe Victor Ponta.

"Eu pot coabita, pe Ponta nu-l ţine nimeni cu sila. Dacă nu poate coabita, să demisioneze, să vină altcineva de la USL, pentru că ei au majoritatea, şi terminăm povestea. USL sunt convins că el însuşi nu-l mai menţine pe Victor Ponta", a precizat Traian Băsescu.

Preşedintele suspendat a mai declarat, azi, în cadrul unei declaraţii de presă că deprecierea leului este "semnalul" pe care ar trebui să-l vadă toţi românii că ceea ce face actuala conducere politică a României "e împotriva interesului Românie". El a mai susţinut că deprecierea leului este efectul resimţit "azi", dar "mâine" se va resimţi izolarea României.

Potrivit lui Traian Băsescu, Victor Ponta şi Crin Antonescu nu vor avea de suferit urmare a izolării ţării, întrucât au paşaport diplomatic. Preşedintele suspendat a susţinut că dacă cei doi şi-ar asuma resposabilitatea deprecierii leului "ar fi un prim semnal că încep să se trezească". Traian Băsescu a mai declarat: "este opţiunea noastră dacă rămânem în interiorul valorilor asumate sau dorim un drum înapoi condusi cu inegalabila inţeleciune de Crin Antonescu, când nu doarme, şi Ponta, când nu scrie, şi dacă ne vom lăsa conduşi de aceşti oameni în acest fel cu siguranţă vom pierde foarte curând beneficiile de a fi membri ai UE".