Băsescu, la lucrările Consiliului European

Băsescu, la lucrările Consiliului European

Şeful statului va participa, de mâine, timp de două zile, la Bruxelles, la lucrările Consiliului European, informează un comunicat al Administraţiei Prezidenţiale.

Principalul obiectiv al acestei reuniuni îl va constitui dezbaterea viitorului construcţiei comunitare, examinarea situaţiei create în urma referendumului din Irlanda asupra Tratatului Lisabona, precum şi stabilirea manierei în care se va avansa în etapa imediat următoare.

De asemenea, un alt subiect va fi cel referitor la impactul creşterii semnificative a preţurilor la produsele alimentare şi combustibil, atât în plan european, cât şi la scară globală.

Agenda Consiliului European mai include teme privind energia şi schimbările climatice, cooperarea Uniunii Europene cu state terţe în domeniul migraţiei, cooperarea internaţională pentru dezvoltare (eforturile europene cerute în vederea atingerii Obiectivelor de Dezvoltare ale Mileniului), teme regionale, precum evoluţiile politice din Balcanii de Vest, dimensiunea estică a politicii de vecinătate sau parteneriatul euro-mediteranean.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe agenda summit-ului figurează şi continuarea dezbaterilor la nivel european pentru îmbunătăţirea incluziunii sociale a comunităţii rome. Totodată, preşedintele Băsescu va participa, mâine, în calitate de invitat, la lucrările Summit-ului Partidului Popular European.

(11:35)