,El a tinut sa precizeze ca "Guvernul nu functioneaza sau functioneaza foarte prost", dand ca exemplu efectele secetei, situatia din sanatate, incapacitatea Executivului de a absorbi fondurile comunitare si incoerenta din politica externa.

Seful statului a declarat ca Guvernul nu indeplineste trei conditii: nu este eficient; este un guvern cu legitimitate indoielnica, atat timp cat PNL nu a participat sub aceasta denumire in alegeri, iar sustinerea parlamentara este netransparenta, oficial fiind un guvern cu o sustinere parlamentara de 18 – 19%.

Seful statului s-a intalnit astazi cu reprezentantii formatiunilor parlamentare, inclusiv cu PLD, pentru consultari pe tema identificarii unui premier care sa prezinte o formula guvernamentala PNL-PD-PLD.
Presedintele Traian Basescu a declarat ca premierul Calin Popescu Tariceanu a spus dupa suspendarea sefului statului ca acesta trebuie sa plece, dar ca poporul "a spus altceva" si, in acest context, a mentionat ca se intreaba retoric "cine ar trebui sa plece".

Basescu: Tariceanu a spus sa plece presedintele. Poporul a spus altceva. Cine trebuie sa plece?

Presedintele s-a referit pe un ton taios la primul-ministru, subliniind insa ca nu doreste sa-l critice.

"As face o scurta referire la primul-ministru, fara sa-l critic. Constat ca a fost printre acei lideri politici care s-au asezat alaturi de Vadim Tudor, domnul Iliescu, Attila Verestoy, in campania de suspendare si demitere a presedintelui Romaniei. Mai mult, dupa suspendare, premierul a spus ca presedintele trebuie sa plece. Iata ca populatia a spus altceva si atunci cine trebuie sa plece?", a spus Basescu.

El a mentionat ca intrebarea sa este una retorica, la care nu asteapta raspuns.

Basescu a mai mentionat ca solicita liberalilor sa-l lase sa publice discutiile purtate cu delegatia lor, la Cotroceni, sustinand ca astfel s-ar demonstra modul de lucru al acestui partid: "minciuna constanta, dezinformarea".

Presedintele a spus ca a aflat ca, pe surse din delegatia PNL, care a participat azi la consultari, au plecat afirmatii potrivit carora el ar fi spus ca nu se va lasa pana nu va "darama" Guvernul Tariceanu.

"As aminti sursei ca presedintele nu poate schimba Guvernul, daramite sa-l darame", a spus Basescu.

El a facut un apel public catre PNL sa fie de acord sa faca publica stenograma discutiilor de la Cotroceni. Basescu a precizat ca stenograma este realizata.

Cititi si PSD nu sustuine coalitia lui Basescu.