Evenimentul Zilei > Actualitate > Băsescu, despre Vîntu: Un inculpat nu poate fi confruntat cu un şef de stat
Băsescu, despre Vîntu: Un inculpat nu poate fi confruntat cu un şef de stat

Băsescu, despre Vîntu: Un inculpat nu poate fi confruntat cu un şef de stat

Preşedintele Traian Băsescu a răspuns, astăzi, la Bruxelles, acuzaţiilor aduse de Sorin Ovidiu Vîntu, care a susţinut ieri că arestarea sa a fost una politică.

"Dacă dumneavoastră credeţi că un inculpat poate fi confruntat cu un şef de stat, cred că faceţi o greşeală", a spus Băsescu, potrivit unei înregistrări de la conferinţa de presă susţinută de la Bruxelles, după Consiliul European, difuzată de Antena 3, scrie Mediafax. "Întrebaţi-l pe el dacă are vreo probă dacă spuneţi că a făcut nu ştiu ce afirmaţii. Nu mă întrebaţi pe mine ce vorbeşte un inculpat", a adăugat şeful statului.

Este cea de-a doua reacţie a preşedintelui pe marginea acestui subiect, după ce ieri Băsescu a refuzat orice comentariu în cazul SOV. "Hai, măi, lăsaţi-mă în pace!", a replicat preşedintele unui reporter care l-a întrebat cum răspunde acuzaţiilor lui Vîntu.
Sorin Ovidiu Vîntu a susţinut, ieri, în faţa instanţei că dosarul său este "o problemă politică". Mai mult, patronul Realitatea le-a declarat magistraţilor că a acceptat propunerea lui Traian Băsescu de a-i acorda sprijin mediatic în perioada referendumului de suspendare din 2007, în schimbul unui program de modernizare a României.
"Îmi pare rău că instituţiile statului nu fac decât să execute chefurile unui singur om… La momentul referendumului, acest om a venit la mine şi mi-a cerut să îl susţin. Am convenit asupra a nouă principii privind modernizarea statului român. Nu şi-a respectat promisiunile şi am decis să nu-l mai susţin."

"Au venit la mine emisari care propuneau preluarea unei părţi din postul Realitatea TV. E o investiţie foarte mare, făcută în numele copiilor mei. Nu am cedat. Am fost ameninţat cu publicarea unor convorbiri cu jurnaliştii din trustul meu. Nu am cedat. Am fost ameninţat apoi că voi fi controlat de ANAF. Nu am cedat din nou. S-a făcut chiar o lege privind drepturile de autor îndreptată împotriva trustului Realitatea TV."

Sorin Ovidiu Vîntu, la judecarea recursului la decizia de arestare preventivă pentru 29 de zile
Astăzi, Curtea de Apel a admis recursul formulat de Sorin Ovidiu Vîntu, Octavian Ţurcan şi Alexandru Stoian şi a dispus eliberarea celor trei. Aceştia fuseseră arestaţi preventiv joia trecută.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: