„Îl pulverizează“, a răspuns preşedintele întrebat aseară la emisiunea „Naşul“ ce crede despre „duelul“ Blaga-Mitrea.

Cu toate că nu a fost prezent la lansarea lui Vasile Blaga, Traian Băsescu a arătat că este alături de candidatul PDL, căruia i-a făcut o recomandare călduroasă. „E ca un buldog nu alta. Îl ştiu foarte bine pe Blaga. E un om care nu vorbeşte mult. E aplicat, e de tip Negoiţă. Dacă va stabili cu specialiştii de acolo că un pasaj e o prioritate, vă asigur că zi şi noapte e în capul podului“, a declarat Traian Băsescu la B1Tv. Înainte de a exprima aceste opinii, Traian Băsescu a declarat că nu vrea să intre în campanie. El a făcut un apel la „candidaţii mărunţi“ să nu-l mai atace, să nu-şi mai facă campanie prin acuzaţii aduse lui, pentru că va fi obligat să răspundă. „Ce cred eu despre Blaga nu e un secret de stat“, s-a justificat Băsescu.

Acuze pentru Constanda


Pentru prima oară, şeful statului i-a luat apărarea şi actualului primar, Adriean Videanu. „E o mare anecdotă campania legată de borduri, cum a fost şi cea cu flota la mine. N-a greşit numai el, a avut şi consilieri ai partidului care nu au ieşit să explice“, a spus Băsescu.

Traian Băsescu a încercat să mai scape de o piatră de moară care este legată de imaginea sa: omul de afaceri Costică Constanda. Şeful statului a povestit cum stau lucrurile cu Parcul Bordei şi l-a acuzat pe Constanda că a plătit un judecător care i-a dat dreptul să construiască terenuri mai înalte decât a prevăzut primăria.

Nu i-a uitat pe Hrebenciuc
şi Năstase

Traian Băsescu a făcut un nou apel la înnoirea clasei politice şi a lăudat tactica PDL de a-şi trimite „bătrânii“ să candideze la locale. „Se creează o şansă ca românii să meargă la alegerile legislative pe o nouă generaţie“, a comentat Băsescu. Acesta a apreciat că tinerilor, chiar dacă sunt necunoscuţi, trebuie să li se dea o şansă pentru ca românii să nu mai trebuiască „sa-l voteze tot pe Hrebenciuc“.

Şeful statului a abordat şi problema preţului ridicat la gaze, indicând ca principal vinovat de această situaţie guvernul Năstase. „În perioada 2000-2001 s-au semnat contracte ca România să nu ia gazul direct de la Gaprom, ci de la intermediari“, a spus Băsescu. El a adăugat că Vladimir Putin a lăsat să se înţeleagă că Rusia e deschisă să semneze un contract direct cu România şi să elimine intermediarii.