Editura Evenimentul si Capital

Băsescu a transmis un mesaj cu prilejul Zilei Internaţionale de Comemorare a Victimelor Holocaustului

06_Basescu_Otopeni_01
Autor: | | 6 Comentarii | 351 Vizualizari

Preşedintele Traian Băsescu a transmis luni un mesaj cu prilejul Zilei Internaţionale de Comemorare a Victimelor Holocaustului, în care îşi exprimă convingerea că societatea românească poate oferi un exemplu de bună convieţuire, care să cultive demnitatea fiecărui cetăţean.

###'Ziua Internaţională de Comemorare a Victimelor Holocaustului este, pentru noi toţi, un prilej de a reflecta la semnificaţia pe care o au gesturile şi atitudinile noastre în faţa istoriei. Această zi ne oferă posibilitatea de a ne gândi la greşelile pe care le-am comis împotriva semenilor noştri. Condamnarea Holocaustului, alături de condamnarea regimurilor totalitare şi a tuturor crimelor săvârşite împotriva umanităţii, sunt paşi necesari pe care statul român i-a făcut şi continuă să îi facă din dorinţa de a putea, în deplină libertate şi responsabilitate, să-şi continue evoluţia', afirmă şeful statului, citat de Agerpres. În context, preşedintele îşi exprimă convingerea că societatea românească este capabilă să ofere un exemplu de bună convieţuire care 'să cultive demnitatea fiecărui cetăţean, indiferent de minoritatea etnică sau religioasă căreia îi aparţine'. 'Avem o tradiţie care poate să ne ofere premisele reale ale unui dialog constructiv, dincolo de momentele care ne-au dovedit slăbiciunea în faţa extremismului şi a ideologiilor totalitare. Am încrederea că, purtând permanent în conştiinţă responsabilitatea împărtăşită faţă de trecutul istoric, vom putea să consolidăm o societate a solidarităţii şi a dialogului, prin care să dovedim, mai ales pentru generaţiile care vor veni, fermitatea noastră împotriva a tot ceea ce ne poate dezumaniza. 'Să ne amintim!' respectând memoria suferinţei printr-o responsabilitate asumată zi de zi şi cultivând, totodată, ca fundament al acţiunii noastre individuale şi politice, vocaţia păcii şi a reconcilierii', se mai arată în mesajul preşedintelui.

Mai ceva ca un film erotic! Nicolae si Elena Ceausescu au facut dragoste cu MARTORI! Au povestit exact cum s-a intamplat!

Pagina 1 din 1

Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI