Sper din suflet să nu existe înțelegeri sau anexe secrete așa cum mai tot timpul s-a întâmplat cu acest spațiu, vezi Ribbentrop-Molotov.

La Chișinău a ajuns la putere o struțo-cămilă, o alianță nefirească dintre Maia Sandu (declarată pro-europeană) și socialiștii (de fapt, comuniștii filo-ruși) ai lui Igor Dodon. Ceva mai ciudat n-am vazut niciodată. O alianță între prezumtivi unioniști și rusofoni agresivi. Dar așa este politica uneori și vorba unui băștinaș dâmbovițean trebuie să ai stomacul tare și să închiți multe broaște râioase în politică.

Trag și eu un semnal de alarmă. Nu-mi place termenul pentru că aduce a Vasile Roaită. O pseudo-legendă comunistă. Care nu tragea sirena pentru a anunța intrarea poliției și armatei în uzinele „Grivița”, ci, dimpotrivă, anunța Siguranța al cărui informator era.

Comuniștii lui Igor Dodon s-au pus temeinic pe acapararea puterii. După un plan bine prestabilit. Semn că știu politică, iar Kremlinul nu lasă nimic la voia întîmplării. Rând pe rând structurile de putere sunt acaparate de comuniștii/socialiștii lui Dodon. Se dau lupte crâncene în justiție pentru ca oamenii lui Plahotniuc sa fie înlocuiți cu cei ai comuniștilor.

Serviciul de Protecţie şi Pază de Stat (un fel de SPP de-al nostru) se întoarce de la Ministerul Afacerilor Interne al Președinției lui Igor Dodon. Capii Serviciului de Informaţii şi Securitate (SIS) – care are atribuții atât interne cât și externe (un fel de SRI+SIE la comun) se clatină, urmând a fi schimbați. Evidet cu niște promoscoviți, deși serviciul a avut sprijin occidental și pro-europen. Se întoarce aripa moscovită. Indiscutabil și deprinderile serviciilor de informații rusești care sunt foarte dure.

Nici Partidului Democrat din Moldova al lui Plahotniuc nu se simte prea bine. Parlamentarii democrați, părăsiți de liderul lor, care este amenințat cu arestarea atât din Vest, cât și din Est, sunt buimaci. Desigur își vor căuta un alt drum în cariera politică. Că și în Moldova se practică morala orientală este deja o axiomă. Cred că aceștia – dacă Plahotniuc nu se întoarce sau va deveni un paria – se vor îndrepta spre comuniști. Nicidecum spre Maia Sandu și unioniștii săi prezumtivi.

Cărămidă cu cărămidă, comuniștii crează un nou organism statal. Vor să pună mâna pe toată puterea, pe toate pârghiile importante ale acestui stat-hibrid și eșuat care este Republica Moldova. Luați seamă! Băieții aștia cu pedigree de taiga sovietică, de Siberia, nu se joacă! Când vor avea toa tă puterea o vor executa pe Maia Sandu și ai ei rapid și fără nicio lacrimă.

Cred că Statul român nu trebuie să mai repete greșeala pe care a făcut-o cu Iurie Roșca. Un naționalist român împins în brațele comuniștilor! Fie el și mângâiat de instituțiile Federației Ruse. O a doua greșeală de acest gen ar fi fatală românității din Basarabia, din România de Răsărit!

Să nu spuneți că nu v-am spus! Echipa Maiei Sandu cred că nu are decât o șansă în actuala ecuație a Republicii Moldova. Să primească sprijin european, românesc și să declanșeze lupta cu Igor Dodon. Pe probele oferite public de Plahotniuc, Igor Dodon poate fi cercetat pentru trădare. Atât el, cât și partidul său, poate fi trecut în afara legii. Pe imagini video, Dodon recunoaște că lunar primește bani de la Moscova. Nu de la Federația Rusă, să fim bine înțeleși. Ci de la niște oligarhi ruși, care nu sunt același lucru cu Kremlinul. Dar tot trădare se numește conform Constituției Republicii Moldova!

Atenție București, la Chișinău comuniștii nu se joacă! Căscați ochii, nu vă lăsați pe tânjeală, pentru că Moscova nu crede în Lacrimi!