„Domnul Dragnea m-a rugat să-l pun înapoi pe domnul Duică de la Compania Naţională de Autostrăzi”, a povestit, pe un ton relaxat, ministrul transporturilor, ieri, după şedinţa coaliţiei. „I-am spus că, dacă nu mai sunt tâmpit, atunci probabil că, fiind ceva mai puţin preocupat de chestia asta, o să-l pun pe domnul Duică înapoi”, a completat Berceanu ironic, cu referire la calificativul de „tâmpit” pe care Liviu Dragnea i l-a adresat. Ceilalţi directori demişi de ministrul transporturilor nu vor fi repuşi în funcţie şi nu au fost subiect în discuţiile de ieri din coaliţie. „Nu am vorbit nimic, doar de domnul Duică, de care m-a rugat dumnealui, personal”, a repetat Berceanu ca să fie clar cum Dragnea a intervenit pentru Duică.

Baronul de Teleorman se eschivează

Stânjenit de situaţia penibilă în care l-a pus Berceanu, Dragnea s-a eschivat de la comentarii, recunoscând indirect că a intervenit pentru Duică. Întrebat dacă Radu Berceanu a minţit spunând că a fost rugat să revină asupra demiterilor, Dragnea a răspuns: „Nu. Repet: nu mai vreau să comentez nimic pe acest subiect”. Atitudinea vicepreşedintelui PSD este în contradicţie cu declaraţiile sale războinice, făcute săptămâna trecută, imediat după ce Berceanu anunţase intenţia de a-i demite pe cei patru directori PSD.

„Dacă demiterile pe care le-a început domnul Radu Berceanu vor continua, vor avea o urmare firească din partea noastră: miniştrii PSD să-i demită pe toţi membrii PDL, inclusiv din instituţiile din judeţe”, se artăta ameninţător Dragnea. Pe de altă parte, decizia lui Radu Berceanu de a-l repune în funcţie pe Duică arată că demiterile celor patru reprezentanţi PSD au fost doar o demonstraţie de forţă, o replică la afirmaţia făcută de Dragnea în şedinţa Comitetului Executiv al PSD de la Turnu Măgurele, despre „tâmpitul de Berceanu”.

Faptul că dintre toţi directorii, ministrul transporturilor e dispus să-l repună cu lejeritate în funcţie doar pe Duică este justificat de intervenţia lui Dragnea. Oricum, cele patru posturi, inclusiv cel de la Compania de Drumuri i-au revenit la negocieri PSD-ului, iar Berceanu era obligat să opereze nu mirile dorite de social-democraţi.