Evenimentul Zilei > Justitie > Baronul de Constanţa aterizează la Bucureşti: „Trageţi în mine, am venit acasă !”
Baronul de Constanţa aterizează la Bucureşti: „Trageţi în mine, am venit acasă !”

Baronul de Constanţa aterizează la Bucureşti: „Trageţi în mine, am venit acasă !”

Președintele suspendat al CJ Constanța, Nicușor Constantinescu, ne-a transmis printrun SMS că sosește la București astăzi, după ce a fost eliberat de autoritățile din Turcia.

Trimis în judecată de DNA în trei dosare penale, Nicușor Constantinescu se întoarce acasă după șapte luni petrecute în SUA, la tratament. Peste Ocean nu a stat singur, i-au schimbat plosca, pe rând, producătorul general al TVR, Cristian Zgabercea, şi consilierul judeţean PSD, Ioan Mărcuş. Imaginile în care a apărut plimbânduse în New York i-au pus însă la îndoială „starea gravă de sănătate”, iar autoritățile române i-au cerut extrădarea, arestându-l în lipsă. A reacţionat dur, atacânduşi „duşmanii”. „Traian Băsescu şi poliţia politică DNA vor eliminarea mea din viaţa politică. Trageți în mine”, a transmis pacientul Nicuşor Constantinescu, prin intermediul echipei de corespondenţi ai televiziunii constănţene, care se afla special pentru el, în SUA.

Promisiunile lui Nicușor

Mesajul televizat era difuzat aproape zilnic: „Şi dacă vin acasă, şi ştiu că mă execută un comando de poliţie politică DNA, vin şi le spun: «Trageţi în mine, că am venit acasă !»”. În mare taină, însă, a zburat la Istanbul, unde a ajuns în dimineața de 24 octombrie și abia ieri a fost reţinut de autorităţile din Turcia. Judecătorii turci l-au eliberat, în baza actelor medicale prezentate de inculpat, şi în schimbul promisiunii că se întoarce acasă în 24 de ore. Nicuşor Constantinescu va fi preluat de la aeroport de către poliţiştii români, care vor pune în aplicare mandatul de arestare. Cel mai probabil, va fi transportat la arestul Capitalei, unde va fi examinat de medici. În regim de urgenţă, va fi deferit magistraţilor Tribunalului București, care în baza documentelor medicale, pe care inițial le-a respins, sau a argumentelor avocaților, pot dispune menţinerea lui în arest preventiv sau în arest la domiciliu, putând decide şi măsura controlului judiciar.

Publicat in categoriile: Justitie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: