"O să plec cu toţi jucătorii din România, ca să fie toată lumea mulţumită şi voi să jucaţi în Liga H! Încet, încet o să plece toţi din ţara asta minunată!", ar fi declarat Barna, la Radio GSP.

Astăzi, preşedintele FRHG a postat pe site-ul forului pe care îl conduce o scrisoare deschisă.

"La conducerea federaţiei am venit singur, susţinut de colegi şi prieteni, care au avut încredere în mine. Când voi pleca, voi pleca tot singur, fără să iau cu mine jucători sau antrenori.

Având în vedere publicarea unei declaraţii care, prin scoaterea acesteia din context, denaturează complet discuţia mea cu realizatorul emisiunii, fac următoarele precizări:

Prezenţa jucătorilor la echipa naţională – mai ales a celor care joacă în campionatele din România – a fost pentru mine ceva sfânt, obligatoriu şi unde nu am făcut compromisuri niciodată.

Vă reamintesc că in anul 2009, când mai mulţi jucători ai unei echipe de club au refuzat să se prezinte la naţională, sancţiunile au fost drastice, atât în cazul jucătorilor cât şi în cazul clubului, care le-a interzis să se prezinte la naţională.

În urma acelui incident am schimbat întregul regulament de ordine interioară de la echipele naţionale (U18, U20 şi seniori) şi datorită staff-ului tehnic, în principal antrenorului Tom Skinner, astăzi toţi jucătorii vin cu plăcere la naţională şi doresc un singur lucru: performanţă pe plan mondial sub culorile României.

Sunt convins de faptul că această atmosferă din sânul echipelor naţionale nu va fi alterată de evenimentele din ultimele zile.

Jucătorii de la naţională nu sunt jucătorii mei, nu pot veni şi nu pot pleca cu ei. Nu mi-am propus aşa ceva şi nu am avut de gând niciodată să fac aşa ceva.
În calitate de preşedinte al FRHG le-am asigurat cele mai bune condiţii posibile, astfel încât ei sa vină cu plăcere la naţională, indiferent de ţara in care joacă, indiferent de categoria de vârsta sau de etnie.

Cred de asemenea, că modul în care este susţinut hocheiul pe gheată în judeţul Harghita, ar trebui să fie un exemplu şi pentru celelalte centre hocheistice din ţară.

În cei 90 de ani de existentă a hocheiului harghitean toţi jucătorii de acolo şi-au dorit să ajungă la echipa naţională a României, au făcut echipă extraordinară cu cei veniţi din Bucureşti şi Galaţi şi au reprezentat cu cinste Romania la olimpiadă, campionate mondiale sau alte competiţii internaţionale.

Fac un apel la calm, rog jucătorii şi iubitorii acestui sport sa se abţină de la declaraţii interpretabile. În ceea ce mă priveşte, aceasta este ultima declaraţie pe care o fac pe aceasta temă.

Vă urez sărbători fericite, un Crăciun fericit alături de familie şi de cei dragi şi un an nou plin de împliniri.

Barna TÁNCZOS
Preşedinte"