> „Primera Division” a fost in aceasta vara un adevarat aspirator de vedete. Investitiile au fost fabuloase. Real Madrid a cheltuit 118 milioane de euro, iar rivala sa de astazi, Atletico Madrid, a investit 78 de milioane in jucatori ca Simao Sabrosa, Luis Garcia, Diego Forlan sau Juan Antonio Reyes.

Barcelona a scos din seif „doar” 64 de milioane de euro pentru Thierry Henry, Yaya Toure (AS Monaco), Eric Abidal (Lyon) si Gabi Milito (Zaragoza). Alte doua aspirante la coroana de regina a Spaniei, FC Sevilla si Valencia CF, au fost mai ponderate in a azvarli cu banii. Sevilla a platiti 18 milioane de euro pe jucatori noi, in timp ce Valencia a dat 32 de milioane pe achizitii.

> Desi Real Madrid este cotata favorita la casele de pariuri, noul antrenor al „galacticilor”, germanul Bernd Schuster (foto), este reticent in privinta viitorului „albilor”. „Va fi dificil sa ajungem la nivelul pe care il doresc.

Am avut mult de munca la mentalitatea jucatorilor”, l-a „intepat” Schuster pe fostul antrenor de la Real, Fabio Capello. Nici ultimul sosit la echipa, argentinianul Gabriel Heinze (adus de la Manchester United pentru 12 milioane de euro) nu da pe dinafara de optimism: „Va fi imposibil sa-l fac uitat pe Roberto Carlos!”

> Doar doi romani vor lua startul in „Primera”: fundasul Cosmin Contra (Getafe) si mijlocasul Laurentiu Rosu (Huelva). (Andrei Craciun)