Bancile isi pun clientii la treaba

Bancile isi pun clientii la treaba

Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL) isi premiaza clientii care ii aduc alti viitori clienti.

Premiile puse la bataie de RBL sunt electrocasnice. Acestea ajung la clienti fara tragere la sorti, daca persoana recomandata de clientul RBL incheie un contract de economisire-creditare. Banca isi motiveaza in acest fel clientii sa povesteasca despre produsul ei si sa-l recomande prietenilor si cunostintelor.

Cealalta institutie de economisire-creditare care functioneaza pe piata autohtona, HVB Banca pentru Locuinte a desfasurat pana in prezent doua campanii prin care ii motiva pe clientii existenti sa recomande alti potentiali clienti. Din iarna acestui an, banca isi premiaza clientii care ii aduc noi clienti cu tichete in valoare de 60 de lei noi.

Pentru a fi obtinute tichete in valoare de 60 de lei trebuie ca persoana recomandata de un client existent sa incheie un contract de 20.000 de lei si sa depuna o suma de minimum 100 de lei. Circa o treime dintre clientii care au incheiat contracte de la inceputul campaniei HVB BpL si pana acum au recomandat alti potentiali clienti, potrivit reprezentantilor institutiei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Bancile de locuinte nu sunt singurele care isi maresc numarul de clienti datorita celor existenti. Anul trecut Finansbank, actuala Credit Europe Bank, si-a pus clientii sa lucreze pentru ea. Acestia primeau bonusuri daca recomandau alte persoane care isi faceau un CardAvantaj, cel mai popular produs al institutiei de credit.

Economii si credite pentru case Cele doua banci le dau clientilor credite pentru modernizare, reconsolidare sau pentru achizitia de locuinte. Pentru a accesa un astfel de imprumut, clientul trebuie sa dispuna de pana la 50% din suma pe care doreste sa o investeasca in imobil sau sa economiseasca o perioada in care sa acumuleze procentul solicitat de banca.

Economiile sunt depuse in lei, iar imprumuturile sunt contractate tot in lei. Dobanzile practicate de banci sunt mici atat pentru sumele depuse, cat si pentru cele imprumutate. Pentru economii, bancile platesc dobanzi de 2%-3%, iar la credite sunt percepute dobanzi de 4,5%-6%. Economisirea la aceste banci este rasplatita insa de stat, care acorda prime reprezentand cel mult 15% din suma economisita, dar care nu pot depasi echivalentul a 150 de euro intr-un an.

FINANTARI Alianta pentru proiect imobiliar Alpha Bank si Raiffeisen Bank au devenit parteneri intr-un proiect imobiliar. Cele doua banci au incheiat un acord pentru acordarea primei finantari sindicalizate din Romania destinata construirii unui ansamblu rezidential.

Finantarea va fi in valoare de 40 de milioane de euro, costurile proiectului fiind estimate la 57 de milioane de euro. Institutiile de credit urmeaza sa finanteze in proportii egale constructia ansamblului rezidential, se arata intr-un comunicat al Alpha Bank Romania, care va actiona si ca agent in implementarea finantarii proiectului.

Cele doua banci vor finanta ansamblul rezidential Ibiza Sol, care va fi ridicat in Bucuresti, comuna Pipera. Ansamblul se va intinde pe o suprafata de circa 38.000 de metri patrati, din care aproximativ 12.500 metri patrati vor fi rezervati zonei verzi si spatiilor de agrement. Proiectul Ibiza Sol va avea in componenta 14 blocuri cu un numar de 304 apartamente. Suprafata acestora variaza intre 120 de metri patrati si 163 de metri patrati.