Ban la ban trage. Salariile angajaților au scăzut, veniturile directorilor au crescut substanțial în 2020

Ban la ban trage. Salariile angajaților au scăzut, veniturile directorilor au crescut substanțial în 2020

Directorii multor companii din SUA au avut creșteri salariale uriașe în anul 2020, marcat de pandemie, în timp ce nivelul veniturilor angajaților obișnuiți a scăzut.

Ban la ban trage. O demonstrează creșterea salarială consistentă de care s-au bucurat directorii executivi ai mai multor companii americane care oferă un nivel de plată scăzut. Pe de altă parte, veniturile angajaților obișnuiți au scăzut în timpul pandemiei. Șefii de la companiile respective au înregistrat o creștere a salariilor de 29%, în timp ce angajații au pierdut aproximativ 2% din venituri, conform unui raport întocmit de Institutul pentru Studii Politice.

Industria hotelieră, la pământ, CEO-ul de la Hilton a câștigat cel mai bine

Raportul respectiv a analizat informațiile financiare de la cele 100 de companii de pe indicele S&P 500 cu salariul mediu cel mai mic pentru lucrători, dintre care mulți au fost desemnați lucrători esențiali.

De profitat au profitat directorii executivi, care au realizat un salariu mediu de 15,3 milioane de dolari anul trecut, unul marcat de pandemia de coronavirus, conform Unilad.

Ne puteți urmări și pe Google News

Chiar dacă lucrurile s-au înrăutățit din punct de vedere economic, „șefii” au obținut diferite bonusuri care le-au sporit veniturile. De partea cealaltă, în contrast, angajaților le-au fost reduse salariile, iar media a ajuns la 28.187 pe an, conform raportului. Cel mai bine a câștigat Christopher Nassetta, CEO la Hilton. El a primit 55,9 milioane de dolari. Și asta în condițiile în care și acest lanț hotelier a fost afectat de criza provocată de pandemie, la fel ca întreaga industrie a ospitalității.

Răsplătit cu bonusuri generoase de Consiliul de Administrație

În același timp, angajații Hilton au văzut că salariul mediu a scăzut de la 43.695 dolari la 28.608 dolari într-un an. David Gibbs, CEO-ul Pizza Hut, KFC și compania mamă Taco Bell, a câștigat 14,6 milioane de dolari. El a donat 900.000 de dolari pentru a plăti bonusuri de 1.000 de dolari pentru directorii generali din magazinele Yum Brands.

În schimb, consiliul Yum Brands i-a acordat lui Gibbs un bonus în numerar de 1,4 milioane de dolari, precum și 880.000 de dolari în subvenții pe acțiuni, în timp ce muncitorii companiei au venituri medii de doar 11.377 dolari.