De ce a început Gheorghe Gheorghiu-Dej desprinderea de URSS? Află răspunsul din noul număr „Evenimentul Istoric”

De ce a început Gheorghe Gheorghiu-Dej desprinderea de URSS? Află răspunsul din noul număr „Evenimentul Istoric”

De ce a început Gheorghe Gheorghiu-Dej desprinderea de URSS? Află răspunsul din noul număr „Evenimentul Istoric”.

Revista „Evenimentul Istoric” continuă seria de articole originale, dosare complete, studii și interviuri în exclusivitate pe teme de mare interes din istoria recentă națională și internațională. Materialul central al noului număr al revistei „Evenimentul Istoric” este centrat pe modul în care Gheorghe Gheorghiu-Dej a ajuns să susțină ceea ce este cunoscută ca fiind Declarația de Independență din 1964.

Paginile revistei cuprinde și alte subiecte istorice inedite la fel de captivante. Revista „Evenimentul Istoric” - ediția nr. 74 este disponibilă începând de astăzi la chioșcuri și online, pe edituradecarte.ro, cu livrare gratuită.

De ce a început Gheorghe Gheorghiu-Dej desprinderea de URSS. Dosar complet despre Declarația de Independență din 1964 în „Evenimentul Istoric” – Nr. 74

În urmă cu 80 de ani, în dimineața zilei de miercuri, 23 august 1944, Gheorghe Gheorghiu-Dej era un deținut politic comunist evadat din lagărul de la Târgu Jiu, urmărit de Poliție, Jandarmerie și Siguranță. Partidul său era o grupare minusculă, aflată în ilegalitate de 20 de ani, cu aproximativ 1.000 de membri, dintre care o mare parte erau informatori ai Siguranței sau agenți ai serviciilor secrete sovietice.

Ne puteți urmări și pe Google News

Între anii 1947-1953 Gheorghiu-Dej se va manifesta ca cel mai fidel aliat al Moscovei, sprijinind toate iniţiativele acesteia şi participând la toate acţiunile de sovietizare a societăţii româneşti, prin promovarea agresivă a limbii, culturii, ştiinţei şi tehnologiei sovietice.

Cum a evoluat traseul său fulminant în rândul comuniștilor din România? Și de ce a început Gheorghe Gheorghiu-Dej desprinderea de URSS? Aflați toate răspunsurile în numărul 74 al revistei „Evenimentul Istoric”, disponibil începând de astăzi la chioșcuri și online, pe www.edituradecarte.ro, cu livrare gratuită.

Doamna Charlotte, primul diplomat transgender a apărut în secolul 18

Cavalerul d’Éon s-a născut sub numele Charles d’Eon de Beaumont pe data de 5 octombrie 1728. După ce a absolvit Colegiul Mazarin, tânărul de 21 de ani și-a câștigat reputația prin diferite scrieri politice. Implicarea lui Charles în lumea politică a fost foarte relevantă, acesta transportând corespondența secretă între regele Ludovic al XV-lea și Împărăteasa Elisabeta.

Cavalerul d’Éon a fost una dintre primele persoane din istoria diplomației care a recunoscut că nu s-a identificat cu propriul gen. La mijlocul vieții, diplomatul de carieră a decis să devină doamna Charlotte.

Ce reacție a avut regele Ludovic al XVI-lea la aflarea veștii? Și de ce cosidera că i-ar fi util să îl declare pe Cavalerul d’Éon ca femeie? Află detaliile mai puțin știute din paginile noului număr al revistei Evenimentul Istoric, disponibil începând de astăzi la chioșcuri și online, pe www.edituradecarte.ro cu livrare gratuită.

Cele mai mari succese ale Mossad

Mossad, celebra agenție de spionaj a Israelului, este unul dintre cele mai eficiente instrumente pe care statul evreu le are în arsenalul său defensiv. De la înființarea sa, statul Israel a fost în permanență sub amenințare, înconjurat de națiuni care urmăresc în mod activ distrugerea sa, și vizat de organizații teroriste internaționale.

Încă de la înființarea sa în 1949, Mossad a întreprins numeroase operațiuni în întreaga lume pentru a proteja interesele statului.

Descoperă cele mai importante operațiuni de informații întreprinse de Mossad, în noul număr al revistei Evenimentul Istoric, disponibil începând de astăzi la chioșcuri și online, pe www.edituradecarte.ro cu livrare gratuită.

Povestea singurului preot militar român care a luptat cu arma în mână

Protosinghelul Justin Șerbănescu s-a născut la data de 26 octombrie 1867 în localitatea Obileștii Noi din Județul Ilfov. Despre primii ani ai vieții sale sunt puține informații disponibile, însă este cunoscut faptul că și-a început educația primară în localitatea sa natală.

Intrând în contact cu mediul militar încă de la o vârstă fragedă, a devenit copil de trupă în cadrul Regimentului 21 Infanterie, cel mai probabil după decesul tatălui său, Șerban Șerbănescu. Conform Foii Matricole, educația sa s-a desfășurat concomitent cu instruirea militară.

Citește povestea singurului preot militar român care a luptat cu arma în mână în numărul 74 al revistei „Evenimentul Istoric”, disponibil începând de astăzi la chioșcuri și online, pe www.edituradecarte.ro, cu livrare gratuită.

 

Canal YouTube Evenimentul Istoric

Pentru toți cititorii interesați și pasionați de istorie, Evenimentul Istoric a lansat și canalul de youtube cu același numele pe care îl găsiți aici, canal pe care puteți urmări materiale video la fel de interesante ca cele prezentate în paginile revistei.

 

Ofertă edituradecarte.ro! LIVRARE GRATUITĂ pentru orice comandă care conține revista EVENIMENTUL ISTORIC sau CAPITAL!

Revistele Capital și Evenimentul Istoric pot fi comandate online pe edituradecarte.ro fără costuri de transport. Pentru orice comandă plasată pe site-ul editurii, care conține cel puțin una dintre cele două reviste, cumpărătorul va avea posibilitatea de selecție ca metodă de livrare ”transport gratuit”.

Oferta este valabilă și în cazul comenzilor pentru alte publicații, cărți și reviste, aflate în oferta Editurii de Carte, cu condiția ca în comanda respectivă să fie inclusă cel puțin una dintre revistele Capital sau Evenimentul Istoric, în limita stocului disponibil.