Sorina Pintea, 3,6 ani de închisoare cu executare. Fostul ministru al Sănătății poate face recurs

Sorina Pintea, 3,6 ani de închisoare cu executare. Fostul ministru al Sănătății poate face recurs

Fostul ministrul al Sănătății, Sorina Pintea, a primit o condamnare de trei ani și șase luni de închisoare cu executare pentru o mită primită pe vremea când administra Spitalul din Baia Mare. Pintea ar fi primit 10.000 de euro și 120.000 de lei de la reprezentanții unei societăți comerciale.

Sorina Pintea, condamnată la trei ani și șase luni de închisoare

Sorina Pintea ar fi primit banii în două tranșe. La 20 decembrie 2019 ar fi primit 10.000 de euro, iar restul de 120.000 de lei pe 28 februarie 2020. Potrivit rechizitoriului, sumele respective ar fi reprezentat 7% din valoarea unui contract de achiziție publică pentru modernizarea blocului operator din Spitalul Județean de Urgență Dr. Constantin Opriș Baia Mare.

Sorina Pintea are la dispoziție 10 zile pentru a atacat decizia Tribunalului București. Fostul ministru al Sănătății a fost surprinsă în flangrant în timp ce primea a suma de 120.000 de lei. La acel moment, în spațiul public a apărut un filmuleț în care Pintea, după ce a primit mita, a exclamat „super tare”.

Sorina Pintea

Sursa foto: Arhiva EvZ

Decizia nu este definitivă

DNA a pus sechestru pe 2 terenuri ale fostului oficial de la Sănătate. Ulterior, procurorii anticorupție au trimis-o în judecată. Fostul ministru a fost acuzat de luare de mită în formă continuată. În februarie, Sorina Pintea a ajuns în spatele gratiilor, pentru ca mai apoi, în 6 martie 2020 magistrații să o pună în liberate sub control judiciar.

Ne puteți urmări și pe Google News
Sorina Pintea

Sursa foto: Arhiva EvZ

Sorina Pintea are la dispoziție 10 zile să conteste decizia Tribunalului București

Apărarea fostului ministru a invocat atunci starea precară de sănătatea. Sorina Pintea suferă de dermatomiozită, o boală autoimună gravă și rară în același timp. Acuzată pentru luare de mită, Pintea a cerut în repetate rânduri să fie plasată în spital, sub pază, pentru a urma tratamentul cu imunoglobuline și cortizon.

De asemenea, fostul ministru a acuzat procurorii că nu au dat dovadă de „considerație pentru viața ei intimă”, atunci când au căutat probe în lap-topul fostului ministru sau când au analizat conversațiile de pe WhatsApp cu diverși politicieni.

Hotărârea Tribunalului nu este definitivă și poate fi atacată la Curtea de Apel în următoarele 10 zile.