Evenimentul Zilei > Actualitate > Sorina Pintea va fi judecată la Maramureș. Înalta Curte a stabilit locul procesului
Sorina Pintea va fi judecată la Maramureș. Înalta Curte a stabilit locul procesului

Sorina Pintea va fi judecată la Maramureș. Înalta Curte a stabilit locul procesului

Fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea, va fi judecată în dosarul de corupție de o instanță a Tribunalului Maramureș, a stabilit Înalta Curte.

Fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea va fi judecată pentru corupție de o instanță a Tribunalului Maramureș. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis că instanţa competentă, care va prelua dosarul fostului ministru Sorina Pintea, este Tribunalul Maramureș.

„Stabileşte competenţa de soluţionare a cauzei privind pe inculpata Sorina Pintea în favoarea Tribunalului Maramureş, instanţă căreia i se trimite dosarul. Definitivă”, se arată în minuta deciziei.

Decizia Înaltei Curți survine după ce dosarul a fost pasat între Tribunalul Maramureș și Tribunalul București.

În 2 decembrie, Tribunalul Bucureşti şi-a declinat competenţa în dosar, în favoarea Tribunalului Maramureş. După 20 de zile, pe 23 decembrie, Tribunalul Maramureş a admis excepţia de necompetenţă teritorială invocată de DNA. Instanța și-a a declinat competenţa de soluţionare a cauzei în favoarea Tribunalului Bucureşti.

În cele din urmă, hotărârea finală a fost luată de judecătorii ÎCCJ care au decis ca procesul să înceapă la Tribunalul Maramureș.

Sorina Pintea va fi judecată pentru corupție la Maramureș

Pe 30 aprilie, Sorina Pintea a fost trimisă în judecată pentru comiterea infracţiunii de luare de mită, în formă continuată. Cazul datează de pe vremea când conducea Spitalul Judeţean de Urgenţă „Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare.

Conform rechizitoriului întocmit de DNA, fostul ministru ar fi primit bani de la un constructor. Între noiembrie 2019 – 28 februarie 2020, Sorina Pintea ar fi primit, de la reprezentanţii unei firme, 10.000 de euro şi 120.000 lei. Banii ar fi fost dați printr-un intermediar și reprezentau 7% din contravaloarea unui contract de achiziție.

Potrivit anchetatorilor, Sorina Pintea ar fi primit banii chiar în incinta spitalului pe care îl conducea.

Pe 29 februarie 2020, Sorina Pintea a fost arestată preventiv de Tribunalul Bucureşti. Ulterior, ea a fost eliberată, pe 6 martie, în urma unei decizii a Curţii de Apel Bucureşti. Instanța a dispus plasarea sa sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.