Evenimentul Zilei > Actualitate > Baconschi atacă Noua Republică: Le lipsește experiența și nu au mare lucru de oferit
Baconschi atacă Noua Republică: Le lipsește experiența și nu au mare lucru de oferit

Baconschi atacă Noua Republică: Le lipsește experiența și nu au mare lucru de oferit

Prim-vicepreședintele PDL Teodor Baconschi consideră că Noua Republică nu poate intra în parlament în acest an și că liderul acesteia, Mihail Neamțu, dovedește lipsă de maturitate.

Invitat la Deutsche Welle, Baconschi s-a arătat nemulțumit de criticile formulate de liderul mișcării Noua Republică, Mihail Neamțu, la adresa președintelui Traian Băsescu. "Ăsta e un semn de imaturitate politică pentru ca președintele Traian Băsescu, cu toate defectele pe care unii și alții i le reproșează, e un politician de prim-plan cam fără pereche în acești ultimi zece ani", a spus fostul ministru de Externe. "El a dezvoltat o viziune despre reforma României. Avem nevoie de această reformă, dincolo de joacă cu lopățica în țarcul cu nisip al politicii dâmbovițene. (…) Prin urmare, Noua Republică demonstrează o anumită imaturitate în analiza stadiului în care ne aflăm astăzi".
Acesta a continuat, spunând că "e foarte simplu când nu ai experiența, nu ai niciun fel de responsabilitate pentru ca nu ești la guvernare, nu ești nici în Parlament măcar, e foarte simplu să ceri totul, mai ales că nu ai prea mare lucru de oferit". Baconschi s-a plâns că Mihail Neamțu, membru fondator al Fundației Creștin-Democrate prezidate chiar de el, nu ar fi avut o conduită tocmai corectă. "(…) ne-a cam preluat o serie de idei și în același timp nu ne-a anunțat că vrea să constituie acest posibil partid politic", a spus el. Prim-vicepreședintele PDL a spubliniat că el și Neamțu nu sunt dușmani. "Suntem oameni de dreapta care vrem reforma statului, nu suntem adversari doctrinar și cu atât mai puțin personal. Asta nu înseamnă că nu m-a întristat apariția în acest context a Noii Republici", spune fostul ministru, care este convins că mișcarea are un drum lung de parcurs. "Nu cred că se poate transforma în partid și intra în Parlament la aceasta tură, e o construcție pe termen mai lung", a estimat el.
CITIȚI ȘI:

  • Mihail Neamțu: Nu ne grăbim să culegem voturi cu orice preț
  • Mihail Neamțu: La primăvară, Noua Republică devine partid

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: