BAC 2009: Proba scrisă la limba şi literatura română

BAC 2009: Proba scrisă la limba şi literatura română

Absolvenţii clasei a XII-a au dat astăzi proba scrisă la limba şi literatura română, primul examen scris din cadrul sesiunii de vară a examenului de bacalaureat.

Subiectele pe care au trebuit să le rezolve elevii s-au referit la poezia "Înfrigurare" de Lucian Blaga, "Mara" de Ioan Slavici şi romanul interbelic.

Prima parte viza probleme de lexic, candidaţii având de analizat trei strofe din poezia lui Blaga.

La subiectul al doilea, elevii au trebuit să realizeze un eseu de 15-20 de rânduri, despre iubire, pornind de la ideea identificată în următoarea afirmaţie: „Iubirea e din altă lume şi se iveşte din senin, fără ca să ştii de ce, se dă pe faţă, fără ca să ştii cum, şi te duce fără ca să ştii unde”. (Ioan Slavici, Mara)

Ne puteți urmări și pe Google News

La subiectul al treilea a presupus realizarea unui eseu de două - trei pagini în care să se prezinte tema şi viziunea despre lume reflectată într-un roman psihologic din perioada interbelică, cei mai mulţi candidaţi optând pentru Camil Petrescu.

Comisia Naţională pentru Bacalaureat a decis, ieri, că extragerea subiectului pentru probele scrise din sesiunea iunie-iulie 2009 nu mai are caracter public.

VEZI PRIMUL SUBIECT

VEZI AL DOILEA SUBIECT

VEZI AL TREILEA SUBIECT