Evenimentul Zilei > Actualitate > Axl Rose nu-i Guns N’Roses
Axl Rose nu-i Guns N’Roses

Axl Rose nu-i Guns N’Roses

După ce şi-a lăsat fanii să-l aştepte două ore, solistul Guns N’Roses, asistat de un Slash fals, a lămurit publicul de la Bucureşti că noua sa trupă nu se ridică la înălţimea cele consacrate

Primul concert pe care trupa Guns N’Roses l-a susţinut în faţa publicului de la Bucureşti a lăsat un gust dulce amărui celor prezenţi, marţi seară, la complexul Romexpo. Anunţat la ora 20.30, show-ul a luat startul cu două ore întârziere, cu un frumos joc de artificii şi cu un Axl Rose având aerul al celui care a intrat pe scenă chiar mai devreme de program.

După o îmbulzeală aproape cruntă la intrarea în incinta complexului Romexpo, cei prezenţi au mai avut parte de încă una, formată în jurul cabinelor în care se distribuiau jetoanele pentru băutură. Runda a treia s-a "organizat" în jurul celor câteva "gherete" cu hot-dog şi bere şi apoi, testul final – într-o îmbulzeală creată de cei ce încercau să prindă un loc cât mai aproape de scenă.

Nici cei ce au cumpărat bilete la VIP nu au avut parte de un tratament special la concert. Ei au fost nevoiţi să stea cu gâtul sucit, deocarece scaunele erau montate invers, astfel încât ofereau "vedere" doar paralel cu scena şi nu perpendicular, cum ar fi fost normal pentru a vedea ceea, în regim privilegiat, concertul.

Public apatic, aşteptare grea

Puţin peste ora 20.00, cu aproximativ jumătate de oră înainte să intre cei de la Guns, conform programului, pe scenă au apărut canadienii de la Danko Jones care păreau a fi "într-o lume a lor", cerşind puţină atenţie din partea unui public care i-a ignorat total.

Nici măcar comentariile solistului legate de bucuria sa de a fi la Bucureşti şi faptul că a anunţat că urmează să cânte o piesă cu tema sexului oral nu au avut efectele scontate. O uşoară zvâcnire din partea celor prezenţi s-a simţit când Danko Jones a anunţat că cei de la Guns urmează să intre pe scenă.

După o oră aproape plictisitoare cu rock-erii canadieni, a urmat o altă pauză de o oră, timp în care publicul a devenit acid şi a început să huiduie şi să se întrebe dacă trupa pentru care veniseră la Romexpo va catadicsi să mai apară pe scenă.

Într-un final, după atâta aşteptare, un joc de lumini purpurii şi unul de artificii puternice au luminat scena şi show-ul a început cu piesa ce dă titlul noul album, "Chinese Democracy".

Odată apărut pe scenă, cu un costum de "solist pop plin de el", aşa cum murmurau fanii, Axl Rose a dat startul unui concert ce a hipnotizat parcă publicul şi l-a făcut să uite de îndelunga aşteptare.Trupa a fost primită cu aplauze şi urale, iar primele piese au promovat albumul lansat după 15 ani de pauză.

20.000 de spectatori
au aşteptat aproape două ore până când cei de la Guns N’Roses au catadicsit să apară pe scenă şi, tot ei, i-au aplaudat puternic până la sfârşitul concertului care a adus "November Rain" la Bucureşti

Preocupat mai mult de garderobă decât de cântat

Îmbrăcat în blugi tăiaţi, tricou alb cu imprimeuri şi sacou gri lucios, accesorizat cu o pălărie neagră şi ochelari de soare, Rose a oferit publicului, în prima parte a show-ului, mai mult o prezentare de modă decât un concert.

După o serie rapidă de câteva piese cântate de solist şi întrerupte de câte un solo instrumental şi de prezentarea formaţiei, timp în care Axl fuge în culise să-şi mai schimbe fie sacoul, fie pălăria ochelarii sau bandana, show-ul a început parcă să prindă viaţă odată cu melodia "Live And Let Die", primită cu aplauze şi urale puternice.

"Eu ştiam că vin la un concert rock"

Deşi dădeau impresia că, în sfârşit, vor oferi publicului ceea ce vrea să audă, rock-erii aveau în playlist câte o baladă, după care o piesă ceva mai ritmată şi, din nou, o baladă.

"Mie îmi plac mult oamenii ăştia şi credeam că am luat bilet la un concert rock, nu la unul de balade. Zici că am venit la Elton John", remarcă unul dintre cei prezenţi. Concertul ar putea fi împărţit în două. Jumătatea în care noul Guns a dezamăgit publicul şi jumătatea în care şi-a luat revanşa.

Final cu strigături

După o bună bucată de vreme în care au oferit un show nu tocmai apreciat de fani, Guns N’ Roses a dat drumul show-ului aşteptat de toţi, cu piesa "Sweet Child O’ Mine", urmată de un moment instrumental pe melodia "Another Brick In The Wall Part 2" a trupei Pink Floyd.
Atmosfera a devenit din ce în ce mai plăcută, iar atitudinea celor prezenţi s-a schimbat aproape radical, oferind aplauze şi cântând odată cu idolii lor. Momentul în care Axl Rose s-a aşezat la pian şi a cântat câteva acorduri ce au dezlănţuit publicul, "November Rain", a fost extrem de bine primit, publicul cântând cu putere versurile piesei. A urmat o altă serie de piese, de această dată în cocncordanţă cu dorinţa spectatorilor.

După un solo instrumental amintind de filmul "Pantera Roz", trupa a interpretat "Knockin’ On Heaven’s Door", iar la final Axl a "îmbrăcat" un steag al României. Compensaţia publicului a fost aproape nemărginită în momentul în care, după o scurtă pauză, când toţi credeau că este finalul concertului şi se aşteaptă doar la un bis, trupa a revenit pentru alte patru piese, dintre care "Don’t Cry", singura dintre hiturile "omise" din şirul "baladelor adolescenţei", oferite de Guns.

Ploaia de artificii, confetti şi petale de trandafiri, ce cădea pe acordurile piesei "Paradise City", a încheiat, în jurul orei 1.00, prima vizită la Guns N’Roses la Bucureşti.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: