Avocatul căruia Cordunenii i-au făcut manea, condamnat

Avocatul căruia Cordunenii i-au făcut manea, condamnat

Ieşeanul Christy Mârşanu, supranumit “Avocatul hoţilor”, a primit astăzi, la Curtea de Apel Ploieşti, o pedeapsă de trei ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă şi înşelăciune.

Dosarul acestuia a fost întocmit de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Iaşi, la sfârşitul anului 2008, şi a fost ulterior strămutat de la Curtea de Apel Iaşi la instanţa de acelaşi grad din Ploieşti. Avocatul Christy Mârşanu a intrat în belele după ce a semnat mai multe angajamente cu o familie de traficanţi de persoane.

Primul dintre denunţători a fost Gabriel Şerban, care l-a acuzat că i-a sustras din contul bancar suma de 11.500 de euro, după care i-a restituit doar 1.000 de euro. Potrivit procurorilor, avocatul Mârşanu ar fi transferat banii clientului în contul său, folosindu-se de un ordin de plată în valută pe care acesta l-ar fi semnat având certitudinea că era o împuternicire avocaţială. Operaţiunile bancare au fost făcute prin intermediul Mihaelei Mocri, cumnata avocatului, care lucra la o bancă din Iaşi.

Femeia a scăpat însă de condamnare pentru abuz în serviciu întrucât denunţătorul, Gabriel Şerban, judecat pentru trafic de persoane, a formulat plângere penală doar împotriva avocatului. În plus, Christy Mârşanu este acuzat de mama, tatăl şi fratele lui Gabriel Şerban că le-ar fi cerut 6.000 de euro, bani care ar fi urmat să ajungă la judecători de la Tribunalul Iaşi care instrumentau dosarul lor de trafic de persoane.

Ne puteți urmări și pe Google News

Acuzatorii, aflaţi în Italia, au trimis banii avocatului şi după un timp, văzând că acesta nu rezolvase nimic, şi-au pierdut răbdarea şi i-au făcut plângere penală.

Obligat să restituie foştilor clienţi suma de 16.000 de euro

În afara condamnării, Curtea de Apel Ploieşti l-a obligat pe Christy Mârşanu să restituie banii luaţi de la familia Şerban, 16.000 de euro şi a confiscat de la avocat suma de 500 de euro. Decizia poate fi atacată la instanţa superioară, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. “Decizia instanţei este ilegală şi netemeinică. Toată înscenarea aceasta a pornit de la Iaşi şi e făcută cu cap de oameni din domeniu din moment ce a ţinut în faţa judecătorilor. Sper în continuare ca adevărul să iasă la suprafaţă”, a declarat Christy Mârşanu.

În cazul în care sentinţa rămâne definitivă în forma aceasta, Mârşanu riscă ca magistraţii să-i interzică şi dreptul de a exercita profesia de avocat. “Ca avocaţi noi suntem foarte expuşi riscului, nu şti niciodată ce e în mintea clientului, nu şti de ce te poate acuza în momentul în care e nemulţumit de soluţia dată în dosarul lui. Ar trebui să ni se permită să luăm mai multe măsuri de siguranţă în astfel de cazuri, spre exemplu noi nu ne putem înregistra clienţii. Nu cunosc speţa în care este acuzat avocatul Mârşanu dar orice om beneficiază de prezumţia de nevinovăţie până la soluţionarea definitivă a dosarului”, a declarat avocat Doina Stupariu, membru al Consiliului de Conducere al Baroului Iaşi.

Avocatul căruia Cordunenii i-au dedicat o manea

Avocatul Christy Mârşanu se numără printre cei mai bine cotaţi avocaţi din Iaşi şi s-a remarcat acordând asistenţă juridică celor mai cunoscuţi membrii ai lumii interlope ieşene, precum Cordunenii, Robert Amarişca, zis “Francezul”, fratele lui Cosmos Tănase, traficanţii de persoane Denis Popovici şi Mihaela Pavăl şi Eugen Buliga, supranumit “Regele puşcăriilor” ş.a. Persoane din anturajul Cordunenilor i-au compus în trecut avocatului şi o manea prin care acesta şi-a atras supranumele de “Avocatul hoţilor”, cu următoarele versuri : “Avocatul hoţilor....Ciuda procurorilor....../Procurorii mor de ciudă... Că Mârşanu îi infundă .../ Avocat super dotat, în Iaşi este respectat.../În ciuda Hoţilor...Spaima Procurorilor....”.