Într-un interviu acordat presei franceze, Brafman a declarat că a crezut cu adevărat, încă de la începutul acestui proces, că Strauss-Kahn este nevinovat şi va câştiga.
În ce priveşte procesul civil deschis de Nafissatou Diallo în Bronx, avocaţii consideră că acesta se va încheia la fel ca procedura penală. Declaraţiile acestei femei nu au fost considerate credibile o dată, nu vor fi considerate credibile nici a doua oară. "Un lucru să fie clar pentru francezi: DSK nu are nicio intenţie şi n-a avut niciodată intenţia de a-i da bani cameristei", a afirmat Benjamin Brafman, referindu-se la daune morale care ar putea fi plătite cameristei de la Sofitel.
Capitol închis
Consilierul fostului director al FMI pare că vrea să închidă definitiv capitolul Nafissatou Diallo. Nu există nicio plângere de sperjur depusă contra cameristei de la Sofitel. "Am vrut să oprim procedura penală şi am obţinut acest lucru", explică avocatul.
Teoretic, DSK ar putea ataca, în acelaşi mod, responsabilitatea profesională a procurorului Cyrus Vance, care a început acţiunea în justiţie contra fostului director al FMI, în numele statului New York. Ar putea fi deschise acţiuni în instanţă şi contra tabloidelor care l-au defăimat, scriind despre "francezul pervers".
Este, însă, puţin probabil ca aceste acţiuni să fie iniţiate, potrivit lui Christopher Mesnooh, avocat în barourile din Paris şi New York.  "S-ar deschide un nou proces, în care părţile adverse ar pune pe masă toate elementele din dosar rămase încă necunoscute", a explicat el pentru "New York Post". Ca un semnal al reconcilierii, DSK a apreciat, ieri, într-un comunicat, "profesionalismul" procurorului Cyrus Vance.
Teoria conspiraţiei
Avocatul liderului socialist a deschis, însă, portiţa spre o eventuală continuare a foiletonului DSK. El spune că ar dori să clarifice dilema legată de un posibil complot contra clientului lor. "Ne-am pus întrebări în acest sens, în special pe plan internaţional, şi n-am găsit niciun răspuns. Vom continua, probabil, investigaţiile asupra acestor puncte care ni se par obscure", a spus Brafman.
"Vom afla cândva varianta faptelor, prezentată de DSK?", a întrebat reporterul. "Eu nu-i recomand lui Straiuss-Kahn să povestească ce s-a întâmplat în cameră. Nu a fost vorba despre o crimă, asta-i tot", a răspuns avocatul. 
CITIŢI ŞI:

  • DSK scapă de procesul penal, camerista vrea daune morale
  • Avocaţii cameristei neagă înţelegerea cu DSK