Evenimentul Zilei > Actualitate > Aventuri în Mexic
Aventuri în Mexic

Aventuri în Mexic

Proaspăt întoarsă din Mexic, Andreea Bălan spune că echipa României a fost defavorizată la finala emisiunii „Dancing Around The World“.

După ce a luat parte alături de Petrişor Ruge la finala internaţ ională „Dancing Around the World“, din Mexic, unde România a participat alături de alte opt ţări, Andreea Bălan are porţile deschise spre o carieră internaţională. Pe lângă locul al doilea obţinut în concurs, cântăreaţa a semnat cu EMI Mexic şi va lansa un clip şi un album în această ţară, sperând ca apoi să facă următorul pas, spre „tărâmul făgăduinţei“.

„Mi-am dat seama că acest concurs reprezintă o oportunitate imensă pentru cariera mea, aşa că am acceptat imediat propunerea Pro TV-ului. Au mai fost şi alţii pe listă: Smiley de la Simplu, Laura Cosoi, Cristina Rus, însă nu au putut veni pentru că erau implicaţi în alte proiecte sau nu au dat un răspuns ferm, aşa că am fost aleasă eu“, spune Andreea.

Cinci echipe s-au „îmbolnăvit subit“

Într-un concurs cu o asemenea miză – pe lângă mediatizare (emisiunea s-a difuzat în toată America de Sud), câştigătorul obţinea şi un premiu de 400.000 de dolari – nu toţi concurenţii au luptat corect, potrivit Andreei, care susţine că regulamentul a fost încălcat, de câteva ori.

„Multe ţări au trişat şi n-au trimis echipa care participase la emisiunea din ţara respectivă, ci echipe din care făceau parte profesionişti. Este cazul Argentinei, care a trimis o balerină. E ca şi cum din România ar fi participat Mihai Petre. Organizatorii au închis ochii“, spune Andreea. „După vreo câteva săptămâni de concurs, în mod subit, cinci dansatori din cinci echipe slabe s-au îmbolnăvit, au plecat acasă, iar în locul lor au venit balerini profesionişti“, adaugă ea.

„Puteam să cad în cap“

Faptul că multe ţări au ocolit regulamentul n-a fost singura şicană făcută echipei României, după cum spune Andreea. „După ce am ieşit pe primul loc trei săptămâni consecutiv, coregrafii celorlalte echipe au făcut o alianţă şi au început să ne critice. În special pe mine. Filmuleţul cu toate aceste atacuri a fost difuzat în cea de-a cincea emisiune. Producă torilor li s-a părut firesc să-l dea pe post, era un scandal, iar lor le creştea audienţa.

Bineînţeles, juriul a fost influenţat, iar în acea săptămână ne-am clasat pe ultimul loc“, povesteşte cântăreaţa. Nici juriul nu a fost tocmai corect întotdeauna, după cum spune Andreea. „S-a votat pe vecinătăţi, pentru că şapte din cele nouă ţări participante erau din America de Sud. În plus, trebuia să ai o atitudine umilă, ca să nu lezezi vreuna dintre membrele juriului, în majoritate femei trecute de vârsta a doua, destul de frustrate. Concurenta din Argentina a avut probleme cu ele, pentru că a avut o atitudine sfidătoare“, mai spune ea.

Trecând peste toate aceste probleme, echipa României a reuşit să ocupe locul al doilea în clasamentul final, însă a muncit foarte mult pentru această performanţă. Un rol foarte important l-a avut coregrafa Doina Botiş, care a încercat să compenseze lipsa de experienţă a echipei noastre prin coregrafii complexe şi spectaculoase. Cele mai grele momente au fost însă repetiţiile.

„Încercam tot felul de figuri periculoase, pentru că numai aşa ne puteam evidenţia faţă de ceilalţi concurenţi, mulţi dintre ei dansatori profesionişti. Pot să spun că mi-am riscat viaţa. Dacă Petrişor nu reuşea să mă prindă la o priză sau la o figură mai grea, puteam să-mi rup coloana sau să cad în cap“, mărturiseşte Andreea.

Despre Mexic, Andreea crede că a fost avantajată de juriu, deoarece era ţara gazdă. „Multă lume ne-a spus că noi meritam să câştigăm, nu Mexicul. Ne opreau oamenii pe stradă să ne spună că suntem preferaţii lor“, adaugă Andreea. „Acum sunt lipsită de modestie, însă a fost atât de greu, încât cred că dacă ar fi fost altă echipă în locul nostru nu ar fi rezistat“, conchide cântăreaţa.

RAMPĂ DE LANSARE


Andreea, o piesă la radioul mexican

Participarea la concursul „Dancing Around the World“ a reprezentat pentru Andreea Bălan şansa de a-şi lansa o carieră internaţională. „M-am dus acolo cu nişte scopuri precise, cu un plan de bătaie bine pus la punct. Cu câteva zile înainte de a părăsi România, am înregistrat o piesă, «Baby, Get Up and Dance», făcută special pentru piaţa latină. Am cântat-o în emisiune, le-am plăcut celor de la EMI Mexic şi mi-au propus să semnez cu ei“, spune Andreea.

„Piesa va intra pe radiourile din Mexic zilele astea. Voi filma şi un videoclip la sfârşitul lunii, iar în martie sau aprilie voi lansa albumul în Mexic şi voi merge acolo să-l promovez“, adaugă ea. În plus, pentru participarea la acest concurs, Andreea Bălan a primit 20.000 de euro de la Pro TV. Premiul câştigat în Mexic, în valoare totală de 40.000 de dolari, s-a împărţit între Andreea, Petrişor şi coregrafa Doina Botiş.

SUCCES


Petrişor Ruge, preferatul femeilor

Şi pentru Petrişor Ruge participarea la „Dancing Around the World“ a fost o experienţă inedită. „Înainte să participe la «Dansez pentru tine», era doar un băiat simplu din Oradea. Acum e vedetă internaţională. I-a cucerit pe mexicani, iar după fiecare emisiune îl aşteptau zeci de admiratoare, aproape isterice, în faţa televiziunii“, povesteş te Andreea.

„A primit propuneri să joace în telenovele, la fel cum am primit şi eu, şi Dana Rogoz. Nu le-am putut accepta, e mai complicat… Trebuie să înveţi limba mai întâi. Nu ai unde să stai, iar Mexicul e o ţară destul de scumpă, chiar mai scumpă decât SUA şi Canada“, explică Andreea. Petrişor Ruge a fost, în schimb, cooptat în echipa de balet a emisiunii „Dansez pentru tine“, de la Pro TV.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: