În cadrul unei întâlniri cu secretarul de stat în Ministerul de Externe Român, Bogdan Aurescu, Waldner a felicitat România pentru progresele înregistrate în raportul interimar recent al Comisiei Europene privind MCV.
Faptul că Austria este unul dintre principalii parteneri economici ai României, fiind pe locul al doilea în topul investitorilor străini, a făcut ca cei doi oficiali să abordeze o serie de aspecte de ordin economic și financiar, în special în ceea ce privește menținerea la un nivel ridicat a volumului schimburilor comerciale și a investițiilor austriece în România.
Bogdan Aurescu a salutat anunțul făcut miercuri de OMV Petrom și Exxon, privind descoperirea unor importante zăcăminte de hidrocarburi în platoul continental al Mării Negre. El a mai adus în discuție liberalizarea completă a pieței muncii austrice pentru cetățenii români, știut fiind faptul că la sfârșitul anului trecut, Austria alături de alte opt țări europene a prelungit pentru încă doi ani restricțiile pe piața muncii a românilor și a bulgarilor.