Evenimentul Zilei > Actualitate > Aurorele boreale se pot vedea pe internet
Aurorele boreale se pot vedea pe internet

Aurorele boreale se pot vedea pe internet

Agenţia Spaţială Canadiană (ASC) transmite în direct, pe internet, aurore boreale, prin intermediul unui site lansat astăzi, anunţă AFP.

"Sperăm ca dansul luminilor celeste să vă incite să descoperiţi secretele cerului şi ale ştiinţei, care se produc în urma interacţiunilor dintre Terra şi propria noastră stea, Soarele", a declarat, într-un comunicat, Steve MacLean, directorul ASC.
În afara transmiterii în fiecare noapte a imaginilor cu aurorele boreale care se produc deasupra Canadei, scopul site-ului este de a explica internauţilor felul în care se formează "luminile celeste", locurile în care acestea pot fi admirate şi modul în care ele pot fi fotografiate.
Aurorele boreale se formează deasupa polilor, atunci când vânturile solare intră în coliziune cu atmosfera terestră. În Canada, acest fenomen se produce în intervalul august – mai.
Văzute de pe Terra, ele apar pe cer ca nişte pete sau benzi luminoase, ce par că se balansează din cauza unui curent de aer, având de cele mai multe ori culorile roşu sau verde.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: