Primii patru oameni au fost reţinuţi de către poliţiştii de frontieră din localitatea timişeană Lunga, în timp ce încercau să treacă nevăzuţi, frontier verde. Alţi 11 migranţi au fost descoperiţi de poliţistii de frontieră arădeni, ascunşi în două TIR-uri care transportau paleţi din lemn şi seminţe de muştar şi gazon.
 "Persoanele depistate nu aveau documente de identitate asupra lor şi nu vorbeau limba româna. Din primele verificari s-a stabilit că acestea au vârste cuprinse între 20 și 21 de ani, provin din Tunisia şi Algeria și au trecut ilegal frontiera, pe jos, din Serbia în România", au transmis poliţiştii de frontieră despre primii patru migranţi prinşi.
La Nădlac, două TIR-uri care transportau marfă spre Germania ascundeau și 11 marocani, algerieni şi tunisieni, cu vârste cuprinse între 20 şi 38 de ani. "Poliţiltii de frontieră au întocmit, în toate cazurile, dosare penale. Cei 15 se fac vinovaţi de săvârșirea infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat, respectiv de tentativă la această infracţiune", au mai comunicat reprezentanţii IGPFR.