Au vrut să se omoare în Ziua de Paşte

Au vrut să se omoare în Ziua de Paşte

Greutăţile vieţii, singurătatea, faptul că de Sărbători simt că toată lumea le întoarce spatele, acestea sunt numai câteva dintre cauzele pentru care 10 bucureşteni au vrut să-şi ia zilele în sfânta zi de Paşte.

Apelurile la Serviciul Ambulanţă au înroşit firul telefonului. Din cele peste 2.000 de cazuri, 1.400 au fost într-adevăr urgenţe. Oameni cu probleme specifice perioadei sărbătorilor, fie ele de Paşte sau de Crăciun.

Aşa cum declară medicii, toxinfecţiile au fost pe primul loc. Oamenii manâncă prea mult şi nu întotdeauna mâncăruri proaspete.

Dar, ceea ce îi şochează cel mai tare pe medicii de pe ambulanţele chemate să intervină la câte o tragedie sunt cauzele în care au de-a face cu sinucigaşi. Anul acesta au fost 10, la nivelul Capitalei. Din fericire, nimeni nu a murit, însă aceste gesturi lasă urme adânci.

Ne puteți urmări și pe Google News

Conform celor declarate de Bogdan Opriţa, purtătorul de cuvânt al Spitalui de Urgenţă Floreasca, "persoanele care încearcă să-şi ia zilele în preajma sărbătorilor folosesc metoda intoxicării cu medicamente sau a otrăvirii. Pe locul doi se află cazurile de aruncare de la etaj, iar pe trei cei care încearcă să-şi taie venele".