Mai ceva ca în „Filantropica”, niște romi cu seria 7 au mimat pana prostului și s-au milogit, într-o benzinărie din Timișoara pentru un plin de rezervor. Au interpretat rolul perfect. Dar nu până la capăt. Căci s-au oferit să plătească binefăcătorul cu bijuterii de aur. Omului i s-a părut suspect și a sunat la 112.
Ţeapa clasică în benzinărie a fost uşor modificată

De luni bune, pe Calea Aradului din Timișoara mulți cetățeni au fost înșelați chiar în benzinărie de „oameni de bine” care, care ca niște actori veritabili, simulau faptul că au rămas fără benzină. Foarte talentaţi, aveau roluri precise: soțul, „bărbat de casă, atent”, mama și copilul. Mașina, modestă. Cereau bani, câteva zeci de lei ca să umple rezervorul, luat numărul de telefon al victimei și promiteau solemn să sune când vor ajunge în județul de destinație, mai prin sudul țării. Au dat țepe peste țepe şi nu au fost prinși. Le-a mers faima încât s-au gândit și alții că teatrul de șosea e o manevră bună.

1 kg de aur fals descoperit la percheziţie

Este povestea unor romi din Oltenia care, cu un BMW seria 7 au mimat pana de benzină. În benzinăria OMV de pe Calea Aradului patru romi au oprit un şofer şi i-au explicat prin semne că au nevoie de benzină și că nu au bani să plătească, oferind la schimb niște giuvaeruri din aur. Omului i s-a părut suspect să primească atât de mult aur pentru un plin de rezervor, căci romii i-au oferit un lanț gros de aur și două ghiuluri. 

Nu a stat pe gânduri și a sunat la 112. La percheziţia maşinii, poliţiştii au descoperit peste un kilogram de table bijuterii de aur contrafăcute. Poliţiştii au stabilit că suspecţii au mai păcălit alte persoane, acționând în grup, împreună cu alți complici îmbarcați și ei în trei mașini scumpe. După ce BMW-ul a fost condus la poliție, celelalte trei mașini au ieșit din țară, spre Ungaria, ca să scape. Ancheta continuă. Oamenii legii le cer păgubiților să anunțe de urgență la 112 cele întâmplate.