Evenimentul Zilei > Actualitate > Aţi trimite PDL în opoziţie?
Aţi trimite PDL în opoziţie?

Aţi trimite PDL în opoziţie?

După ce sondajele au arătat că PDL a picat examenul crizei pierzând teren în preferinţele alegătorilor, democrat-liberalii au două variante din toamnă: alianţa cu un alt mare partid sau trecerea în opoziţie, aşa cum a propus recent europarlamentarul Cristian Preda.

"Cred că trebuie luată în calcul varianta Guvern PSD-PNL din toamnă, cu PDL în opoziţie, dacă ar eşua un alt aranjament", a susţinut Preda. Când vorbeşte de aranjamente, democrat-liberalul susţine de fapt refacerea aianţei D.A. Cu alte cuvinte, revenirea la formula de guveranre de pe vremea lui Călin Popescu Târiceanu.
"Dacă nu gaseşti această variantă de a te alia cu PNL, cum îmi doresc eu, sau cu PSD, cum şi-au dorit unii în 2008 şi probabil îşi mai doresc, atunci trebuie să abandonezi poziţia de partid guvernamental şi să-i laşi să guverneze pe PSD şi PNL", este opinia lui Preda.
În timp ce scenariul reconfigurării guvernamentale nu este agreat în PDL, tot mai mulţi democrat-liberali vorbesc despre remaniere. După Elena Udrea, Sever Voinescu susţine ideea schimbării unor miniştri, propunând chiar plecarea lui Emil Boc din fruntea Guvernului. "Remanierea e vitală şi trebuie să vizeze figuri emblematice. Nu-l exclud nici pe premier", spune Sever Voinescu.
Voi ce aţi prefera? Să plece PDL de la guvernare sau să refacă una din vechile alianţe cu PNL sau PSD?

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: