Evenimentul Zilei > International > Aterizare ratată în Indonezia
Aterizare ratată în Indonezia

Aterizare ratată în Indonezia

S-a evitat o tragedie pe un aeroport din Indonezia. 20 de oameni au fost răniţi, după ce avionul, cu 106 oameni la bord, a ieşit de pe pistă şi a plonjat într-un râu. Restul pasagerilor sunt în siguranţă.

Aripa stângă a aeronavei s-a rupt când aparatul a lovit mai mulţi arbori la capătul pistei, povestesc martorii.
Boeing-ul 737 al companiei indoneziene Merpati a ratat aterizarea din cauza ploii şi ceţii dense.
"Avionul a derapat pe pistă, iar bucăţi din aeronavă au ajuns în râul aflat la 200 de metri de pistă", a declarat directorul aviaţiei civile din Indonezia, citat de AFP.
20 de pasageri au ajuns la spital cu răni la cap sau fracturi.
Avionul plecase din Sorong şi se îndrepta spre Manokwari. Experţi din capitala Jakarta au fost trimişi la locul accidentului.
Pe lista neagră
Din cauza numărului mare de accidente, Uniunea Europeană a introdus, în urmă cu aproape trei ani, pe lista neagră toate cele 51 de companii indoneziene aeriene. Aeronavele acestor companii nu au voie să aterizeze în cele 27 de state membre UE.
În iulie anul trecut, UE a scos de pe listă patru companii, printre care şi compania naţională indoneziană, Garuda.
Incidentul se întâmplă la trei zile de la tragedia de pe aeroportul Smolensk, din Rusia. Sâmbătă aeronava în care se aflau preşedintele Poloniei, Lech Kaczynski, Prima Doamnă, Maria, şi alţi 94 de pasageri, mare parte din elita ţării, s-a prăbuşit. Nimeni nu a supravieţuit. Cel mai probabil, avionul a ratat aterizarea din cauza ceţii.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: