Atenție! Acest aliment este foarte toxic, iar românii îl consumă zi de zi

Atenție! Acest aliment este foarte toxic, iar românii îl consumă zi de ziMihaela Bilic, despre avantajele postului intermitent. Sursa Foto: Arhiva EVZ

Românii sunt obișnuiți să consume muștar aproape zi de zi, mai ales lângă niște mici făcuți pe grătar. Specialiștii au demonstrat că acest sos conține multe E-uri și o cantitate mare de sare. Este toxic pentru sănătate.

Te-ai gândit vreodată ce conține cu adevărat muștarul? Unul dintre cele mai gustoase sosuri este mai toxic decât credeai.

Boabe de muștar/semințe de muștar într-o proporție cuprinsă între 10 și 55% din compoziție:

Dintre acestea, 0,01 % au 55% boabe de muștar; 0,01% au 50% boabe de muștar; 0,01% au 46% boabe de muștar; 0,05% au 10% boabe de muștar.

Muștarul este plin de aditivi

Faina de muștar într-o proporție cuprinsă între 10 și 20% din compoziție. Dintre acestea, 0,27% au 20% făînă de muștar; 0,01% au 10% făină de muștar.

Din punct de vedere al menționării provenienței ingredientului principal, 37% nu menționează proveniența ingredientului principal.

Potrivit unui studiu făcut în România, 37% din produsele studiate nu menționează proveniența ingredientului principal, în conformitate cu regulamentul 1169/2011. Este foarte important ca pe borcan sa scrie originea ingredientelor. În articolul 26, aliniatul 1 se precizează stabilirea normelor generale și cerințelor „privind indicarea țării de origine sau a locului de proveniență a produselor alimentare, care se aplică fără a aduce atingere dispozițiilor specifice ale Uniunii”.

Un alt aspect foarte important este că 90% din compoziția muștarului este plin de aditivi.

muștar

Sursa: eCuisine

- 88% din produse au în compoziție E-uri (aditivi alimentari);

- Numericul de aditivi alimentari variază între 0 – 6:

- 1% din produse au în compoziție 6 E-uri;

- 9% din produse au în compoziție 4 E-uri;

- 20% din produse au în compoziție 3 E-uri;

- 31% din produse au în compoziție 2 E-uri;

- 27% din produse au în compoziție 1 aditiv;

- 12% din produse nu au în compoziție E-uri;

Ce tip de aditivi alimentari se găsesc frecvent în muștar: -9% dintre produsele studiate au avut în componență caroteni/beta-caroten (E160a);

- 95% dintre produsele studiate au avut în componență guma xantan (E415);

- 86% dintre produsele studiate au avut în componență acid citric (E330);

- 86% dintre produsele studiate au avut în componență riboflavina (E101).

Cate calorii are muștarul?

Toate produsele studiate au avut pe etichetă informațiile nutriționale per 100g produs.

Valoarea energetică este cuprinsă între 23 kcal și 290 kcal.

Cantitatea de grăsimi variază între 2.52g și 27g.

Cantitatea acizilor grași saturați este cuprinsă între 0g și 2.7g.

2% dintre produsele studiate nu au avut în compoziție acizi grași saturați.

Cantitatea de proteină se situează între 1.7g și 7.5g pentru produsele studiate.

Cantitatea de glucide se situează între 2.1g și 36g.

Din punct de vedere al cantității de sare și zaharuri: Cantitatea de zaharuri este cuprinsă între 9g și 34g iar cantitatea de sare este exagerat de mare, între 82 și 6.5g. Din cauza acestor aspecte, muștarul trebuie consumat la ocazii speciale.

Ne puteți urmări și pe Google News