Evenimentul Zilei > Actualitate > Atenție la simptomele infectării cu coronavirus. Nas înfundat, fără gust, fără miros, inapetență și oboseală
Atenție la simptomele infectării cu coronavirus. Nas înfundat, fără gust, fără miros, inapetență și oboseală

Atenție la simptomele infectării cu coronavirus. Nas înfundat, fără gust, fără miros, inapetență și oboseală

Un medic cardiolog de la Spitalul Penitenciar Dej, care a fost testat pozitiv cu coronavirus, a transmis colegilor săi de breaslă, să fie atenți la simptomele pe care pacienții le pot avea în cazul infectării cu acest virus: nas înfundat, fără gust, fără miros, inapetență și, eventual, oboseală.

Potrivit unui mesaj al medicului cardiolog, o femeie de la Spitalul Penitenciar Dej transmis colegilor, aceasta și-a făcut testul pentru coronavirus la sugestia unei prietene și a fost depistată pozitiv, fiind internată la Spitalul de Pneumologie Cluj-Napoca.

„Atenție la nas înfundat, fără gust, fără miros, inapetență și, eventual, oboseală. Cazul meu a început astfel. Soțul, de o săptămână cu tuse seacă, obstrucție nazală ca o banală viroza, de vineri fără gust, fără miros, afebril. Eu, de vineri, cu obstrucție nazală, de duminică fără gust, fără miros. Luni, ușoară oboseală și inapetență, fără febră. În exagerarea mea, marți, am cerut părerea unei prietene ATI-iste de la Infecțioase Cluj și ne-a sugerat să facem testul Covid știind că intrăm în colectivitate. Ne-a venit rezultatul că suntem pozitivi. Suntem internați la Pneumologie Cluj”, arătat medicul dejean.

Aceasta a susținut că toți pacienții săi pe care i-a consultat probabil nu vor avea nimic, deoarece în timpul consultul medical a purtat mască și mănuși, potrivit antena3.ro