Bode a mai precizat că anchetatorii nu exclud nicio ipoteză, dar nu a dat detalii despre pistele luate în considerare. „Analizăm orice pistă şi nu excludem nicio variantă de lucru”, a afirmat ministrul într-o conferință de presă.

Potrivit declarațiilor sale,  s-au încheiat cercetările la faţa locului, iar autoturismul afectat de explozie a fost ridicat şi este în prezent cercetat. De asemenea, au fost audiați martori, membri ai familiei omului de afaceri, angajaţi şi apropiaţi.

Exclusiv. Asasinarea omului de afaceri i-a băgat în anchetă și pe șefii IPJ Arad. Cazuri grave, care n-au fost rezolvate după ani de zile

„Împreună cu conducerea MAI am decis să trimitem la Arad cei mai buni specialişti din Poliţia Română. Am luat legătura cu instituţiile partenere şi aici mă refer la SRI, MApN, Parchetul General, care de îndată a preluat acest caz şi împreună am gestionat sâmbătă şi duminică cercetările la faţa locului astfel încât cei mai buni specialişti pe care îi are Poliţia Română să reuşească într-un timp cât mai scurt posibil să identifice o pistă, astfel încât autorul sau autorii să fie prinşi şi aduşi în faţa instanţei de judecată”, a spus Bode.

„Ieri s-au finalizat cercetările la faţa locului, în sensul în care epava autoturismului a fost ridicată şi depozitată într-un loc unde se continuă cercetările, dar la faţa locului am finalizat cercetările. Ele vor continua şi pe alte aspecte. Luăm în calcul mai multe ipoteze de lucru. În acest sens am audiat martori, membri ai familiei, angajaţi ai societăţii comerciale, prieteni, apropiaţi, vizualizăm imaginile de la faţa locului de pe traseul pe care l-a parcurs victima în dimineaţa zilei de sâmbătă şi nu numai”, a mai spus ministrul.

„Toți românii sunt în siguranță”

Lucian Bode a fost întrebat dacă familia omului de afaceri este în siguranţă. El a răspuns că: „Toţi românii sunt în siguranţă”.

Ministrul a precizat că au mai fost astfel de tentative, dar au fost dejucate, astfel că acest caz este singular, iar România este o ţară sigură.

„În istoria României au mai fost tenative de infractiune de omor prin acest mod de operare, din fericire au fost toate fără finalizare. Vorbim de un caz singular, România este o țară sigură. Cunosc modul de acțiune al instituțiilor statului român, nivelul de implicare și profesionalism”, a mai spus el, potrivit Digi24.